انواع سنگ نوردی
این رشته ورزشی خود شامل تعدادی زیرمجموعه ورزشی است. در ادامه میتوانید نام انواع فعالیتهای مختلف این رشته ورزشی را ببینید:
- بولدرینگ (Bouldering)؛
- دیوارهنوردی (Big Wall Climbing)؛
- سنگ نوردی سنتی (Trad Climbing)؛
- سنگ نوردی اسپورت (Sport Climbing)؛
- درایتولینگ یا صعود ترکیبی (Dry Tooling/ صخره نوردی با تبرهای مخصوص یخنوردی).
- برخی تفاوتهای این زیرمجموعهها
تجهیزات و لوازم صخره نوردی مورداستفاده در هریک از این زیرمجموعهها متفاوت از دیگری است؛ برای مثال، بولدرینگ یکی از رشتههای پایهای صخره نوردی است و برای انجامش به وسیله خاصی نیاز نیست. فقط تشکی زیر صخرههای محل صعود بهمنظور تأمین ایمنی جانی ورزشکار قرار میدهند. برای انجام سایر زیرمجموعهها به برخی لوازم سنگ نوردی اعم از طناب و کلنگ نیاز خواهید داشت.
تفاوتهای این زیرمجموعهها به اینجا ختم نمیشود. نوع صعود، شدت درگیری بدن هنگام صعود، دشواری و چالش مسیر، جنس دیواره یا صخره، و موارد متعدد دیگر در هرکدام از این زیرمجموعهها متفاوت از دیگری است. اگر به دنبالکردن این رشته ورزشی علاقه دارید، باید تحقیقات جزئیتری انجام دهید و ببینید دقیقا در کدام زیرمجموعه صخره نوردی میخواهید فعالیت کنید. بعد از آن میتوانید سراغ فراهمکردن تجهیزات و لوازم بروید.
در دستهبندی دیگری دو نوع مختلف برای این رشته ورزشی برشمردهاند:
- صخره نوردی داخل سالن یا سنگ نوردی سالنی؛
- صخره نوردی در طبیعت.
درباره مورد دوم مسائل مختلفی را باید مدنظر قرار داد: شدت وزش باد، سردی یا گرمی بیشازحد هوا، و موارد دیگر. حال آنکه در سنگ نوردی داخل سالن به چنین ملاحظاتی نیازی نخواهد بود. سنگ نوردی داخل سالن از لحاظ ایمنی هم بهتر است و بهویژه برای تازهکاران و برای کودکان مناسب خواهد بود.
تجهیزات صخره نوردی
پیشتر هم اشاره شد که تجهیزات و لوازم صخره نوردی با توجه به نوع یا زیرمجموعه آن انتخاب میشوند. در ادامه میتوانید تعدادی از مهمترین تجهیزات لازم برای سنگ نوردی را ببینید:
- طناب؛
- کلاه ایمنی؛
- تبر یخنوردی؛
- قلاب و گیره؛
- هارنس (Harness)؛
- کفش صخره نوردی؛
- کرامپون (Crampon)؛
- اسلینگ صخره نوردی (Sling)؛
- ابزار حمایت و فرود (Belay System)؛
- اسلینگ کامل یا کوئیک دراو (Quick draws)؛
- گچ (صخرهنوردان با گچیکردن دستانشان خطر لیزخوردن را به حداقل میرسانند).