یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده ی دوربین مداربسته می توان به منبع تغذیه دوربین مداربسته اشاره کرد.
این مقاله به ما کمک می کند که به خوبی معایب و مزایای منبع تغذیه دوربین مداربسته را بشناسیم و در خرید آن دقت لازم را به عمل بیاوریم.
منبع تغذیه دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته همانند سایر تجهیزات الکترونیکی نیاز منبع تامین برق می باشد.
برق موردنیاز برای بکارگیری دوربین مداربسته، 12 ولت می باشد باید توجه داشت دوربین های مداربسته برای کار در ولتاژ 220 ولت ساخته نشده اند.
برای تبدیل برق 220 ولت به 12 ولت باید از آداپتور برق استفاده نمود وظیفه آداپتور تبدیل برق 220 ولت به 12 ولت می باشد در واقع هر دوربین در سیستم نظارت تصویری نیازمند یک آداپتور برای تامین برق است
لازم به ذکر است برای تعیین آداپتور تنها اطلاع از ولتاژ آن کافی نیست عامل دیگری که باید به آن توجه داشت مقدار جریان عبوری است این مقدار جریان به میزان بار وسیله مصرف کننده بستگی دارد که هر چقدر مصرف کننده بزرگ تر باشد شدت جریان عبوری نیز بیش تر خواهد بود اکثر دوربین های مداربسته معمولا مصرفی به میزان 0.5 آمپر دارد با توجه به این دو عامل یعنی مقدار ولتاژ ورودی دوربین و شدت جریان عبوری از آن می توان یک آداپتور مناسب برای دوربین در نظر گرفت
اگر دوربین دارای قابلیت دید در شب است باید شدت جریان عبوری را بالاتر در نظر بگیریم. برای نصب سیستم نظارتی باتوجه به تعداد دوربین موردنیاز در پروژه، در رابطه با منبع تغذیه دو راه حل متفاوت وجود دارد:
1_استفاده از یک منبع تغذیه مشترک با آمپراژ مورد نیاز برای تمامیه دوربین های موجود
2_بکارگیری هر آداپتور برای دوربین به صورت مجزا
مزایا در منبع تغذیه مشترک:
باتوجه به اینکه خرابی در منبع برق تغذیه سیستم دوربین مداربسته یک امر طبیعی است، در صورت استفاده از منبع تغذیه مشترک در سیستم، در هنگام بروز مشکل و خرابی در سیستم برق عیب یابی و سهولت انجام میشود.
منابع تغذیه در کیفیت های مختلف وجود دارد در صورت خرید محصول با کیفیت و عمر بالا امکان خرابی سیستم کاهش می یابد.
منبع تغذیه مشترک باعث کاهش هزینه های مصرفی در پروژه میشود.
سیستم برق کشی برای انتقال و برق دوربین ها حامل برق با ولتاژ 12 ولت میباشد که این موضوع شامل خطراتی می باشد سیستم تامین برق مشترک باعث کاهش خطرات احتمالی می شود و خطرات پس از نصب نیز به شدت کاهش می یابد.
معایب موجود در سیستم منبع تغذیه مشترک:
در صورت بروز مشکل و عیب در سیستم برق رسانی تمامیه دوربین ها از کار می افتد به این دلیل که تمامی دوربین های موجود از یک منبع برق واحد تغذیه میشود.
در مسافت های طولانی کابل کشی به علت انتقال برق به صورت 12 ولت افت ولتاژ صورت میگیرد به این معنا که 12 ولت خروجی منبع تغذیه ممکن است تا رسیدن به دوربین به 10 ولت کاهش یابد که به این صورت برق موردنیاز دوربین تامین نمی شود.
منبع تغذیه مجزا
برای تامین برق هر دوربین نیازمند یک آداپتور به صورت جداگانه است که این سیستم شامل مزایا و معایبی خواهد بود که به شرح آن میپردازیم.
مزایا در سیستم منبع تغذیه مجزا:در صورت بروز مشکل یا خرابی در منبع تغذیه تنها یک دوربین از مدار خارج می شود و سایر دوربین ها به فعالیت خود در سیستم ادامه می دهند.
مزیت دیگر این است که افت ولتاژ تا محل نصب دوربین حدود 20 برابر کمتر خواهد بود به این دلیل که برق با قدرت 220 ولت در کابل منتقل میشود.
معایب موجود در سیستم منبع تغذیه مجزا:
آداپتورهای موجود در بازار نسبت به منابع تغذیه صنعتی معمولا عمر کمتری دارند و با توجه به تعداد دوربین ها احتمال خرابی هریک بالاتر میرود. یکی دیگر از معایب این سیستم خطرات موجود در مراحل تعمیر و نگهداری دوربین ها است به این دلیل که در سرتاسر مسیر کابل کشی کابل ها دارای برق شهری با قدرت 220 ولت میباشند.