POST ELEMENT STYLE MASONRY
سنسور دود و حریق هوشمند
سنسور دود و حریق
سنسور دود هوشمند محصولی پرکاربرد و مهم برای افزایش ضریب ایمنی خانه هوشمند است. این سنسور دود برای تشخیص اولیه و اعلام حریق قبل از گسترش آتش سوزی در محیط داخلی ساختمان میباشد. این دستگاه تشخیص دود هوشمند تویا دارای سنسور فوتوالکتریک حساس به دود با دقت بالا میباشد. عملکرد این دستگاه با استفاده از باطری داخلی و مصرف پایین انرژی میباشد. برای نصب این سنسور نیازی به سیم کشی نبوده و اتصال به اینترنت از طریق شبکه بیسیم وای فای است. این سنسور هوشمند داری آژیر و فلاشر داخلی بوده و در صورت تشخیص دود علاوه بر ارسال هشدار از طریق اینترنت بر روی اپلیکیشن ، هشدار صوتی و نوری در محل نصب نیز صورت میگیرد.
، سنسورها نقش مهمی در بالا بردن ضریب هوشمندی سیستم کلی ایفا میکنند . سنسور دود هوشمند برای هشدار اولیه در صورت بروز دود در ساختمان و همچنین اجرای سناریوهای مختلف مانند قطع برق و گاز بسیار کاربردی میباشد.
برای عملکرد سنسور دود هوشمند ، در نخستین گام میبایست نسبت به متصل کردن دستگاه به اینترنت از طریق اپلیکیشن tuya اقدام نمایید. پس از متصل شدن دستگاه به اینترنت شما میتوانید این سنسور دود هوشمند را از راه دور کنترل کنید و سناریو های مختلف را برای آن تعریف کنید . همچنین پس از اتصال دستگاه به اینترنت میتوانید با دریافت توتیفیکیشن بر روی تلفن همراه از بروز دود قبل از اینکه منجر به خطری جدی شود آگاه شوید.
این سنسور نیازی به سیم کشی ندارد و عملکرد دستگاه با استفاده از باتری ۹ ولت با مصرف انرژی پایین میباشد. عملکرد این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که درصورت کاهش ولتاژ باطری ، با ارسال خودکار اعلان بر روی گوشی ، متوجه این امر خواهید شد ، ضمن اینکه با استفاده از اپلیکیشن تویا همواره امکان کنترل وضعیت باطری از راه دور وجود دارد.
پروتکل کاری این سنسور بصورت بیسیم و با شبکه وای فای است و نیازی به کنترلر مرکزی و یا هاب ندارد . شما میتوانید دستگاه را به مودم منزل ، محل کار و کارگاه صنعتی خود متصل کنید .
علاوه بر ارسال پیام هشدار از طریق اینترنت ، بلندگوی این دستگاه با قدرت صوتی ۸۰ دسیبل وضعیت اضطراری را در محل اعلام منماید.
مشخصات فنی
- پروتکل ارتباطی: وای فای ۲٫۴
- حداکثر فاصله کارکرد: ۱۰۰ متر در فضای باز
- ابعاد: ۶۰*۶۰*۴۹٫۲ میلی متر
- ولتاژ عملکرد: ۹ ولت dc
- قدرت صدای آژیر: ۹۰ db/M3
- دمای کارکرد: از ۱۰- الی ۵۰ درجه سانتی گراد
- رطوبت کارکرد: کمتر از ۹۵%
سنسور وزنی چیست
سنسور وزنی چیست
امروزه اهمیت دزدگیر و چشمی های الکترونیکی مانند اهمیت چشم در بدن انسان می باشد.
چشم های الکترونیکی و دستگاه مرکزی دزدگیر مکمل هم هستند و در کنار هم سیستم حفاظتی بدون نقص را ممکن می سازند. چشمی های دزدگیر اماکن دستگاه هایی با فناوری پیشرفته و گوناگون هستند و به این گونه طراحی شده اند تا ورود غیر مجاز به محیط را تشخیص می دهند.
“سنسور وزنی” یکی از انواع چشمی دزدگیر های اماکن هستند که قابلیت تشخیص بر اساس وزن و حجم اجسام را دارند, این چشمی ها را سنسور وزنی یا pet immune motion sensor می نامند.
عملکرد سنسور وزنی
همانطور که گفته شد سنسور وزنی که بر اساس وزن و حجم اجسام قابلیت تشخیص انسان و حیوانات خانگی را دارد، در منزل و همچنین در فضای باز کاربرد دارد. در صورتی که حرکتی صورت بگیرد، این چشمی قادر به دریافت سیگنال و آنالیز آن می شود. این چشمی شامل دو سنسور حساس مادون قرمز و سنسور حساس به حرکت می باشد. به این صورت که سنسور امواج مادون قرمز را برای اندازه گیری گرما به سمت جاندار ارسال کرده و پس از برخورد به آن به سمت سنسور برمی گردد، حال سنسور دوم حرکت جاندار را بررسی کرده و وزن آن را تشخیص داده و سپس آژیر می کشد.
هدف از استفاده از این چشمی ها جلوگیری از سرقت و خرابکاری می باشد.
چشمی وزنی داخل منزل
این نوع چشمی معمولا برای کسانی که حیوان خانگی دارند استفاده می شوند. افراد زمانی که در منزل نیستند با استفاده از این تکنولوژی می توانند حیوان خانگی خود را آزاد بگذارند و در عین حال امنیت خانه خود را نیز حفظ کنند. این سنسور بهتر است در ارتفاع 1 تا 1/5 متری از زمین نصب شود.
اگر وزن حیوان خانگی شما بیشتر از میزان حساسیت سنسور وزنی می باشد، این چشمی را نصب نکنید.
چشمی وزنی در فضای باز
از سنسور وزنی برای فضای باز نیز استفاده می شود. قطعا چشمی های وزنی منزل و فضای باز با هم تفاوت و عملکرد متفاوت دارند، اگر چشمی وزنی داخل منزل در فضای باز نصب شود، با خطا و آلارم های زیادی مواجه می شود.
نصب این سنسور در مکان ها پر رفت و آمد و شلوغ مناسب نیست.
چشمی وزنی بی سیم:
این نوع چشمی نیاز به سیم کشی ندارد، قابلیت نصب در مکان های مختلف دارد و نصب آن آسان می باشد.
در این نوع چشمی انتقال اطلاعات از طریق امواج رادیویی صورت می گیرد، نیازی به سیم کشی از دستگاه تا سنسور وزنی وجود ندارد. از سیستم PIR می توانیم برای تشخیص حرکت انسان یا حیوان با وزن بالای 25 کیلوگرم کمک بگیریم و با استفاده از آن هر حرکتی مانند حرکت حشرات و حیوانات در چشمی دزدگیر وزنی ثبت نشود. این چشمی دزدگیر وزن بیشتری نسبت به چشمی با سیم دارد.
چشمی وزنی با سیم
این نوع چشمی از سنسور تا دستگاه مرکزی با کابل مشخصی سیم کشی دارد و ضریب حفاظت بالا و هزینه کمتری نسبت به چشمی بی سیم دارد. برای اتصال چشمی با سیم معمولا از کابل دو زوج استفاده می شود، یعنی برای اتصال به پنل نیاز به یک رشته سیم برای تغذیه منفی و تغذیه مثبت دارد. جنس این سیم ها از آلومینیوم یا مس، قطر آن بین 0.5 تا 0.7 و فویل دار یا بدون فویل می باشد.
مزایای استفاده از چشمی با سیم: استفاده از چشمی با سیم مزایایی از جمله استفاده در مکان های پرتردد می باشد که تفاوت آن با دزدگیر بی سیم این است که در مکان های شلوغ امکان نویز بالای محیط و اتمام شارژ وجود دارد که نیاز به تعویض باتری دارد، در صورتی که چشمی با سیم این محدودیت را ندارد. نکته مهم در خرید چشمی دزدگیر با سیم طول عمر مفید و کیفیت آن می باشد که از برند های معتبر تهیه شود تا کیفیت لازم را نیز داشته باشد و آلارم های کاذب نداشته باشد.
معایب چشمی باسیم: از آن جایی که استفاده از چشمی با سیم نیاز به سیم کشی زیاد دارد.
بهترین سنسور وزنی
سنسور وزنی مانند سنسور حرکتی هر جسمی که جلوی میدان دید سنسور باشد، سیگنال رو قطع و آژیر را فعال می کند، با این تفاوت که در سنسور وزنی یک چیپ وجود دارد که بر اساس وزن و حجم تنظیم شده اندازه گیری و عمل می کند.
در توضیح مورد بهترین سنسور وزنی باید گفت که این چشمی به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود:
سنسور داخلی حجمی وزنی تیتان:
ین نوع چشمی دارای قیمت مناسب، کارایی عالی و عمر چشمی میانگین 10 سال می باشد.
سنسور داخلی حجمی وزنی پارادوکس:
این نوع چشمی دارای کیفیت و کارآیی عالی و قیمت تقریبا بالا دارد، میانگین طول عمر چشمی 10 سال می باشد.
کاربرد چشمی وزنی برای حیوانات خانگی
سنسور وزنی برای حیوانات خانگی نیز کاربرد دارد و زمانی که شما در منزل نیستید، با فعال کردن این سنسور می توانید حیوان خانگی خود را در خانه آزاد بگذارید و احتمال خطر سرقت را به حداقل برسانید. صاحبان خانه معمولا برای اینکه با هر حرکت حیوان خانگی شان دزدگیر به صدا درنیاید از سنسور وزنی استفاده می کنند.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که سنسور وزنی چگونه احتمال خطر را را کاهش می دهد؟ لازم به ذکر است که هنگامی که حیوان در خانه حرکت می کند سنسور حرکتی آلارم های پی در پی می دهد و اعلام خطر می کند، برای جلوگیری از این اشتباه، سنسور وزنی راه حل بسیار خوبی می باشد، به این صورت که با اندازه گیری وزن بیشتر از وزن حیوان اعلام خطر کرده و برای وزن کمتر از آن واکنشی نشان نمی دهد.
این سنسور توانایی آن را دارد که براساس وزن تشخیص دهد که در یک مکان انسان وجود دارد یا یک حیوان کوچک.
چشمی های وزنی می توانند از نوع مایکروویو باشند، قابل به ذکر است که معمولا چشمی این دزدگیر بر روی وزن 15 تا 45 کیلوگرم تنظیم شده است که البته در مدل ها و شرکت های مختلف متفاوت می باشند.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته چیست؟
یکی از نکات مهم هنگام خرید انواع دوربین مداربسته، اطمینان از کیفیت تصویر آن است. اگر دوربین مدار بسته کیفیت تصویر قابل قبولی نداشته باشد، عملا بلااستفاده خواهد بود. زیرا نمیتوان در مواقع ضروری جزئیات تصویر را به خوبی تشخیص داد. مثل زمانی که بخشی از تصویر ضبط شده بسیار تاریک یا بسیار روشن باشد. برای رفع این مشکل، تکنولوژیهایی در دوربینهای مدار بسته IP (دوربین تحت شبکه) تعبیه شده است. از جمله این تکنولوژیها میتوان به فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، اشاره کرد. در این مقاله، به طور گسترده به معرفی این سه فناوری میپردازیم. همچنین، تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته را نیز توضیح خواهیم داد.
اهمیت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
سیستم نظارت تصویری و دوربینهای مداربسته هر کدام دارای ویژگیهای مختلفی هستند. خریداران معمولا با این ویژگیها آشنایی ندارند. و همین امر باعث سوء استفاده برخی فروشندگان و حتی تولیدکنندگان میشود. شما خریداران عزیز با دانستن این ویژگیهای مهم (و همچنین نکات گفته شده در راهنمای خرید دوربین مداربسته)، میتوانید با اطمینان اقدام به خرید دوربین متناسب با نیاز خود کنید. 3 فناوری WDR ، BLC یا HLC در دوربین مداربسته باعث افزایش کیفیت و وضوح تصویر دوربین میشوند. این سه فناوری به نوع حسگر و پردازنده دیجیتال تعبیه شده داخل دوربین مدار بسته، بستگی دارند. پس هنگام خرید دوربین مداربسته با کیفیت، به وجود حسگرها و پردازنده دیجیتالی که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم، دقت کنید.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
مسلما تا به حال تصویر دوربین مداربستهای را دیدهاید که در نقاط کم نور بسیار تاریک بوده؛ و یا در نقاط پر نور به صورت یک لکه پرنور سفید ضبط شد است. فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، باعث میشود که تصویر در هر شرایط نوری، شفاف و با کیفیت ضبط و ثبت شوند. اما تفاوت WDR ، BLC و HLC در چیست؟
فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، میزان نوردهی تصویر و وضوح تصویر را تنظیم میکنند. BLC و HLC به وسیله یک سری تنظیمات دیجیتال، نور ناهموار را جبران کرده و تصویر را متعادل میکنند. اما WDR به وسیله سختافزار خود دوربین مداربسته، نور را در کل تصویر متعادل میکند.
در ادامه به توضیح WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته میپردازیم؛ تا متوجه تفاوت عملکرد هر یک بشوید.
HLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری HLC (Highlight compensation) یا جبران هایلایت، برای از بین بردن تأثیر نورهای بیش از حد منابع نوری قوی (مثل چراغها یا نور افکنها) استفاده میشود. نورهای بیش از حد، باعث پرنور شدن قسمتی از تصویر و یا ایجاد لکه سفید پر نوری در تصویر میشوند. فناوری HLC دارای حسگرهایی است که با تشخیص نقاط پرنور در تصویر، نوردهی در این نقاط را کاهش میدهد. برای دوربینهای مداربسته جلوی درب ورودی، دوربینهای ترافیکی و کاربردهایی از این دست، امکان خوانایی پلاک خودروها بسیار مهم است. قابلیت HLC باعث کاهش قابل ملاحظه نور خیرهکننده چراغ جلو وسایل نقلیه شده؛ و مشاهده پلاک و سایر جزئیات خودرو را امکانپذیر خواهد کرد.
BLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری BLC (Backlight compensation) یا جبران نور پسزمینه، به وسیله پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP)، سطح نوردهی به کل تصویر را افزایش میدهد. به این صورت که کل تصویر را به بخشهای مختلفی تقسیم کرده و بر اساس میزان نور هر بخش، نور آن را تنظیم میکند. سپس بخشهای بسیار پرنور یا کم نور را بهینه میکند، تا سطح نور کل تصویر طبیعی شود.
برای درک کاربرد فناوری BLC، فردی را تصور کنید که در هنگام روز از درب وردی داخل میشود. نور پس زمینه شخص بسیار زیاد است. و دوربین تمام نور طبیعی پشت شخص را دریافت میکند. به این ترتیب، شخص که در پیشزمینه قرار دارد، در تصویر بسیار تیره دیده میشود. در چنین شرایطی، نمیتوان شخص یا جسم را تشخیص داد. برای جلوگیری از این اتفاق، باید از دوربین مداربسته دارای فناوری BLC استفاده کرد. این دوربینها، میزان نوردهی در پیشزمینه و پسزمینه را بهبود میدهند.
در شرایطی که تفاوت نور شدید بین پسزمینه و پیشزمینه وجود دارد، فناوری BLC دچار محدودیت خواهد شد. در این شرایط وجود فناوری WDR بسیار کمک کننده است.
WDR در دوربین مداربسته چیست؟
Wdr چیست؟ قابلیت WDR (Wide Dynamic Range) در دوربینهای مداربسته IP، باعث متعادلسازی تصاویر ضبط شده میشود. فناوری WDR شبیه به فناوری BLC است. اما بسیار پیشرفتهتر از BLC عمل میکند. دوربینهای مداربسته دارای این قابلیت، در محیطهای دارای نور طبیعی گسترده و زیاد مانند فروشگاهها، بسیار کاربرد دارند. درباره معنی تحتالفظی WDR و اینکهWide dynamic range چیست؟ باید بگوییم که WDR به معنی محدوده دینامیکی گسترده است. محدوده دینامیکی گسترده، خود به معنای تفاوت در نسبت مقادیر قابل اندازهگیری است. در دوربین مداربسته، فناوری WDR به معنای تفاوت در نسبت بین تاریکترین و روشنترین نقاط تصویر است. فناوری WDR اندازههای مختلفی دارد. برای اندازهگیری WDR از واحد DB استفاده میشود. هر چه مقدار DB بیشتر باشد، یعنی برد WDR بالاتر بوده و دوربین مداربسته تصاویر بهبود یافتهتر و متعادلتری خواهد داشت. WDRهای بالایی مثل DB120، طیف گستردهتر نور را تولید کرده و باعث متعادلسازی بیشتر نور در نقاط تاریک یا پرنور میشوند؛ حتی در شب.
دوربینهای دارای WDR دارای دو سنسور از نوع CCD هستند. یک سنسور برای گرفتن عکس و فیلم با سرعت بالا و یک سنسور برای سرعت پایین. این دو سنسور همزمان با یکدیگر عمل کرده تا اسکنهای مختلفی از یک صحنه بگیرند و یک تصویر با کیفیت و متعادل تحویل دهند. دو اسکن از هر فریم گرفته میشود. یک اسکن در شرایط نوری معمولی، و دیگری در سرعت بالا که نور قوی باشد. سپس پردازشگر تصویر، دو اسکن را ترکیب کرده تا تصویر کلی با نور و شفافیت داخلی و خارجی مطلوب تحویل دهد.
دو نوع فناوری محدوده دینامیکی گسترده یا WDR در دوربینهای مداربسته IP مورد استفاده قرار میگیرد. WDR دیجیتال و WDR واقعی. در نظر داشته باشید که WDR دیجیتال ارزانتر از WDR واقعی است. با این وجود، WDR دیجیتال نیز باعث افزایش کیفیت قابل قبول تصویر حتی در شب میشود.
True WDR
WDR واقعی، نوع واقعی این فناوری است که دو سنسور CCD و یک پردازنده سیگنال دیجیتال به نام DSP، برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. به طور کلی فناوری True WDR نیاز به سنسورهای تصویر گرانی دارد. به همین دلیل در دوربینهای مداربسته با قیمت مناسبتر از فناوری DWDR استفاده میشود. یکی دیگر از دلایل استفاده از فناوری DWDR، در دسترس نبودن امکان استفاده از True WDR در دوربینهای دارای سنسور CMOS است. از آنجایی که اکثر دوربینهای مداربسته بازار سنسور دارند، مجبور هستند از فناوریهای جایزگزین مثل DWDR برای بهبود کیفیت تصویر استفاده کنند.
Digital WDR
این نوع WDR از الگوریتمهای نرمافزاری برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. برای داشتن ویژگیهای قابلیت WDR به طور ارزان، تکنولوژی dwdrارائه شد. DWDR (Digital WDR) مشابه WDR (True WDR) است. با این تفاوت که در DWDR به جای حسگر تصویر، از تراشه DSP (پردازنده سیگنال دیجیتال) استفاده میشود. (مانند تفاوت زوم اپتیکال و زوم دیجیتال). همانطور که گفتیم؛ فناوری WDR واقعی، از تکنولوژی Double Scan استفاده میکند. در حالی که فناوری DWDR از ویژگی سیگنالهای دیجیتال بهره میبرد. یعنی نوردهی را بر اساس هر پیکسل تصویر محاسبه میکند. به همین دلیل فناوری DWDR محدودیتهایی دارد. این فناوری نمیتواند پیکسلهای بسیار روشن را کاملا بهینه کند. همچنین، تصویر بهینه شده توسط فناوری DWDR پیکسلدارتر از روشهای دیگر است.
نکته: تصویربرداری مطلوب یک دوربین مداربسته به ترکیب “سنسورهای تصویر” و “پردازشگر سیگنال دیجیتال” دوربین وابسته است. زیرا میزان عملکرد WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته وابسته به سنسور تصویر و پردازشگر تعبیه شده در دوربین هستند. به همین دلیل هنگام خرید دوربین مداربسته، علاوه بر 6 ویژگی پیشرفته دوربین مداربسته که قبلا آنهای را معرفی کردیم، باید به وجود این دو مورد در مشخصات دوربین نیز توجه کنید. در ادامه به معرفی سنسورها و پردازنده دیجیتال در دوربین مداربسته میپردازیم:
حسگرهای تصویر
حسگرها یا سنسورهای تصویر، از اجزای مهم دوربین مدار بسته هستند. سنسورها، نور تابیده شده به لنز دوربین را میگیرند و به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند. به این ترتیب، تصویر به صورت ویدئو ضبط خواهد شد. دو نوع سنسور تصویر داریم:
حسگر تصویر CCD (Charge Coupled Device)
این سنسور در دوربین آنالوگ متداول است؛ و کیفیت بسیار بالایی دارد. سنسور CCD تصویر را چندین بار ضبط و ذخیره میکند. سپس این تصاویر را ترکیب کرده تا کیفیت کلی تصویر بهینه شود. سنسور CCD بالاترین حساسیت به نور را دارد. به همین دلیل CCD های مگاپیکسلی نسبت به سنسور COMS بسیار گران هستند. سنسور CCD محدوده دینامیکی بسیار وسیعتری نسبت به سنسور COMS دارد. این ویژگی باعث بروز عیبهایی مثل نگه نداشتن سیگنالهای بزرگ در هر پیکسل، و نویز خواندن بسیار کم در سنسور CCD میشود. سنسور CCD در شرایطی که نویز تصویر باید کم باشد (مثل محیطهای کم نور) بهتر از سنسور COMS است.
حسگر تصویر COMS
به دلیل گران بودن سنسور CCD، امروزه اکثر دوربینهای IP و HD موجود در بازار، دارای سنسور COMS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) هستند. سرعت تبدیل تصاویر به سیگنالهای دیجیتال در سنسور COMS بسیار بیشتر از سنسور CCD است. همچنین مصرف برق این سنسورها کمتر از سنسورهای CCD است. اما نویز تصویر در دوربینهای دارای سنسور COMS بیشتر از سنسور CCD است. سنسور COMS در کاربردهایی که سرعت مهم است، بهتر از سنسور CCD عمل خواهد کرد.
پردازنده سیگنال دیجیتال DSP
DSP (Digital Signal Processor) یا پردازنده سیگنال دیجیتال، یک تراشه است که تصویر دریافت شده توسط سنسورهای تصویر را پردازش میکند. تراشه DSP اجزا مختلفی شامل حافظه داده، حافظه برنامه، موتور محاسباتی و نرمافزار دارد. DSP یکی از اجزای مهم در دوربین مداربسته است. کیفیت کلی تصویر دوربین و تصویربرداریهای پیشرفته توسط فناوریهای WDR ، BLC و HLC، به کیفیت DSP وابسته هستند.
کدام یک از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته بهتر است؟
پاسخ به این سوال در شرایط نوری و محیطی مختلف متفاوت است. شما ابتدا باید بدانید دوربین مداربسته را برای چه محیطی میخواهید استفاده کنید. برای مثال، در محیط پارکینگ و در قسمت ورودی، نور روز بیش از اندازه خواهد بود. در اینگونه محیطها، دوربین مداربسته با قابلیت WDR بهتر از فناوری BLC عمل خواهد کرد. نکات زیر به شما برای درک کاربرد هر کدام از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، کمک خواهد کرد.
- به طور کلی، فناوری WDR در هر شرایطی باعث کیفیت بسیار بالای تصویر میشود و نور را بهتر متعادلسازی میکنند. به همین خاطر تقریبا همه دوربینهای مداربسته با کیفیت از این فناوری برخوردار هستند. زیرا دوربینهای مداربسته دارای قابلیت WDR واقعی، کنتراست روشنایی بسیار خوبی در اکثر محیطها ایجاد میکنند.
- فناوری BLC در دوربینهای مداربستهای که سنسور تصویر CCD دارند، در محیطهای کم نور مثل کوچه بسیار عملکرد خوبی دارد. زیرا فناوری BLC نوردهی به کل تصویر را افزایش داده؛ و به عبارتی جبران نور پسزمینه را انجام میدهد.
- اما اگر میخواهید تصویر فوقالعاده شفاف و با کیفیتی در محیطهای کم نور داشته باشید، دوربین مداربستهای بخرید که هر دو فناوری Digital WDR و BLC را داشته باشد.
- و اما فناوری HLC در دوربین مداربسته، که برای کاهش نوردهی از یک منبع نور قوی مثل نورافکن استفاده میشود. دوربینهای مداربسته با قابلیت HLC، برای محیطهایی که نور بسیار قوی دارند، بسیار کاربرد دارد. یکی از کاربردهای مهم این فناوری استفاده در دوربینهای نظارتی بزرگراهها و کنترل ترافیک است.
کارابین کوهنوردی چیست و چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
یکی از لوازم تخصصی کوهنوردی «کارابین» است که مورد استفاده کوهنوردان حرفهای برای بالا رفتن از صخرهها و… است.
در ادامه معرفی اجمالی کارابین را میخوانیم.
کارابین حلقهای فلزی است که قسمتی از آن برای قلاب شدن باز میشود.
کارابین در بسیاری از فعالیتها که در آن نیاز به کاربرد طناب هست بکار میرود. در کوهنوردی، سنگنوردی، غارنوردی، قایقرانی و برخی از عملیات نظامی و صنعتی از کارابین استفاده میشود.
بنابر آنچه در اینترنت گفته شده است واژه «کارابین» از واژه آلمانی Karabinerhaken به معنی «قلاب کارابین» گرفته شده است.
کارابینهای ورزشی معمولاً از آلیاژهای سبک آلومینیوم ساخته میشوند و کارابینهای صنعتی بیشتر فولادی است.
کارابین در دو شکل عمومی D و گلابی و به صورتهای ساده و پیچدار ساخته میشود و هر کدام دارای کاربرد خاصی است.
درنتیجه اگر شما هم کوهنوردی، صخرهنورد و غارنورد هستید حتما میبایست تعدادی کارابین خوب و استاندارد برای خود تهیه کنید.
اگر میخواهید بپرسید از کجا باید کارابین تهیه کنیم جواب واضح است. از فروشگاههای لوازم ورزشی و کوهنوردی.
اینکه از کجا خرید کنیم خیلی مهم نیست. اینکه چه کالایی با چه ویژگیهایی و از چه مارک و برندی بخریم است در اهمیت ویژهای قرار دارد.
اما ویژگیهای یک کارابین خوب چیست؟
عمدتاً از فولاد و آلومینیوم ساخته میشوند. آنهایی که در ورزش استفاده میشوند وزن کمتری نسبت به قلابهایی دارند که در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند.
بر روی یکسری از کارابینها عبارت برای صعود مناسب نیست درج شده است که کوهنوردان باید در هنگام خرید به آن توجه کنند.
در حالی که از دیدگاه اتیولوژیکی، هر پیوند اتصال فلزی با یک قلاب از نظر فنی کارابین است ولی استانداردهای بین المللی قلابی را قلاب کارابین مینامند که توانایی تحمل حداقل ۲۰ کیلونیوتن بر متر داشته باشد.
کوهنوردی یکی از محبوبترین ورزشهای این روزها است و افراد زیادی مشتاق هستند در این ورزش فعالیت کنند.
اما تجهیزات این ورزش بسیار گران قیمت است و خرید وسایل استاندارد و برند آن برای هر کسی ممکن نیست. ولی خب چاره چیست؟
اگر فردی قصد فعالیت در این حوزه را دارد باید برای جان خود و هم گروههای خود ارزش قائل شوند و از تجهیزات استاندارد استفاده کنند.
کارابین هم یکی از همان تجهیزات است.
اجزای سازنده دزدگیر اماکن
اجزای سازنده دزدگیر اماکن :کالبدشکافی یک سیستم دزدگیر
برای خرید دزدگیر منزل میتوانید به یک فروشگاه اقلام برقی یا شرکت تجهیزات حفاظتی و نظارتی مراجعه کنید و خرید خود را با اطلاعاتی که از فروشنده کسب می کنید انجام دهید. اما راه دیگری هم هست، اینکه از اجزا و مکانیزم های عملکرد یک دزدگیر اطلاعات مختصری داشته باشید تا در هنگام تهیه دزدگیر مورد نظر خود با فروشنده وارد گفتگو شوید و محصول مناسبتری را با توجه به نیازهای خود خریداری کنید؛ در این مقاله به معرفی این اطلاعات مختصر می پردازیم. در این راستا می بایستی با اجزای سازنده یک مجموعه کامل آشنا شوید:
دستگاه تماسگیرنده یا تلفن کننده
این دستگاه همانطور که از اسمش بر میآید برای این منظور طراحی شده است که در مواقع لزوم کاربر را از بروز مشکل و یا خطر پیشآمده، با یک تماس مطلع نماید. با این ساز وکار ساده که کاربر یک شماره را برای این دستگاه از پیش تعریف و تعیین مینماید و دستگاه در هنگام نیاز با برقراری تماس، کاربر را مطلع میسازد. این تماس در واقع از یک شماره تلفن ثابت انجامپذیر است. شکل اطلاع رسانی این دستگاه هم میتواند به صورت آژیر و یا یک پیام صوتی تعریف شود که بستگی به سلیقه کاربر و مقتضیات ساختمان دارد. همچنین این امکان وجود دارد که نوعی از دستگاه تماسگیرنده را انتخاب نمایید که قابلیت استفاده از سیمکارت را نیز دارا باشد. بنابراین دزدگیر اماکن میتواند علاوه بر خط ثابت ذکر شده، یک سیم کارت را نیز به دادههای خود اضافه نماید. البته این آپشن تا حدودی قیمت دزدگیر منزل خریداری شده را بالاتر خواهد برد. اما توجه به این نکته ضروری است که در صورت انتخاب دزدگیر اماکن سیم کارتی، امکان دریافت پیامهای بیشتر و کاملتری برای کاربر وجود خواهد داشت. ضمن اینکه کاربر در این دستگاهها چند رله خروجی نیز در اختیار خواهد داشت که میتواند از طریق آنها اقدام به خاموش و روشن کردن سیستم از راه دور نماید.
چشمی حرکتی دزدگیر
در یک پکیج دزدگیر اماکن، یکی از اساسیترین اعضا در میان اجزای یک دزدگیر خانه بدون تردید چشمیهای حرکتی هستند. چشمیها یا سنسورها همانطور که از اسمشان برمیآید در حکم دیده بینای دستگاه هستند و رویت خطر و مشکل احتمالی ابتدا توسط این عضو اتفاق میافتد و بعد از آن است که دیگر اعضا به ماجرا وارد میشوند. چشمیهای حرکتی را عوامل محرک متنوعی میتواند فعال کنند که دو مورد اصلی آن را معرفی می کنیم:
- محرکهای یک چشمی
شناخته شدهترین این محرکها حضور افراد متفرقه در مکانهای غیر قانونی است. یعنی درست در نقاطی که چشمیهای حرکتی نصب شدهاند. نکته حیرتآور این است که چشمیهای پیشرفته حرکتی، این امکان را دارند تا حرکتهای افراد را از موجودات کوچکتری مانند حیوانات اهلی و خانگی تشخیص بدهند. از همینرو گاهی در بعضی مقالات از این چشمیها به عنوان چشمیهای وزنی نیز یاد میشود. - چشمیهای لرزشی
علاوه بر چشمیهای وزنی کاربران میتوانند از چشمیهای کوبشی و لرزشی نیز برای سیستم دزدگیر خود بهره ببرند تا در صورت بروز اتفاقاتی مانند شکستن شیشهها یا اقدام برای ورود به مکان مورد نظر از طریق فشار به درب ورودی، چشمی لرزشی فعال شده و سیستم دزدگیر را فعال نماید. توضیح اینکه به طور کلی این چشمیها را میتوان به دو گروه تقسیمبندی کرد. چشمیهایی که در فضای خارجی ساختمان نصب میشوند و چشمیهایی که در فضای داخلی ساختمان نصب میگردند.
آژیر و کاور آژیر
اگر تمام اجزای یک دزدگیر وظایف خود را به درستی و کامل انجام بدهند در نهایت این آژیر است که کار را به اتمام میرساند، کاربر را به شکلی عملی از مشکل پیش آمده مطلع مینماید و همچنین سارقین احتمالی را فراری میدهد. بنابراین این عضو در سیستم دزدگیر نقشی اساسی بازی میکند. اما مشکل اینجاست که اصولا آژیرها از نظر فیزیکی در معرض آسیب قرار دارند، بنابراین نیاز به یک پوشش محافظ دارند. آژیر یک دزدگیر میتواند به یک دتکتور حرارتی تشخیص دود و حریق نیز متصل شده و کارایی خود را از این طریق افزایش دهد. در اینباره نصاب مورد نظر باید دقت نماید که از دتکتور مخصوص دزدگیرها که ولتاژ ۱۲ ولت را پشتیبانی میکند بهره ببرد.
باتری
باتری عضو دیگری از این مجموعه و در واقع قلب تپنده سیستم دزدگیر است که زنده ماندن سیستم را در هنگام قطع جریان برق تامین مینماید. باتری های ۴٫۵ آمپر ۱۲ ولتی برای استفاده در ساختمانهای مسکونی یا اداری کوچکتر و یا پکیج دزدگیر اماکن کوچک مورد استفاده قرار میگیرند، به این دلیل که امکان پشتیبانی از چشمیهای معدودی را دارند. اما می توانید از باتری های ۱۲ آمپر هم استفاده کنید. این باتری ها قابلیت پشتیبانی از تعداد بیشتری سنسور را در مججوعه پکیج اماکن بزرگ دارند.
ریموت کنترل دزدگیر
این هم قطعه آخر یک سیستم دزدگیر اماکن؛ یعنی ریموت کنترل که وظیفه فعال و غیر فعال کردن سیستم را بر عهده دارد. ریموت کنترلها این امکان را به کاربران میدهند تا فقط در مواقع لزوم سیستم دزدگیر را فعال نمایند. همچنین با استفاده از ریموت ها می توانید آژیر ها را خاموش کنید تا از ایجاد صدای های مزاحم جلوگیری نمایید. به خاطر داشته باشید فرکانس این ریموت ها با ریموت جک پارکینگی متفاوت است.
انواع کارابین و کاربرد آن
کارابین ها در کوهنوردی، سنگ نوردی، صخره نوردی و ورزش های نیاز به صعود و فرود استفاده می شود. کارابین ها نه تنها در کوهنوردی بلکه در مشاغلی که لازمه آن بالا رفتن از مکانی باشد، استفاده می شود.
کارابین ها در مشاغلی همچون آتش نشانی، شست و شو یا رنگ نمای بیرونی ساختمانهای بلند، ساخت و ساز بناهای بلند و مشاغل امدادی، حلال احمر و… استفاده می شود.
انتخاب کارابین مناسب با توجه به وزنی است که قرار است متحمل شود. هر کارابینی میزان تحمل مشخصی دارد. انتخاب کارابین مناسب برای صعود مورد بسیار مهمی برای بالابردن ایمنی کار است.
در اثر استفاده از کارابین نامناسب اتفاقات ناگواری پیش میآید، مثلا ممکن است که کارابین در حین صعود باز شود پس در انتخاب کارابین مناسب دقت زیادی کنید.
انواع کارابین ها
کارابین ها به 3 دسته کارابین های قفل شونده، ساده و تزیینی تقسیم می شوند. کارابین های قفل شونده برای اتصال به ابزارهای حمایتی، ابزار فرود، نقطه ی اصلی کارگاه و …استفاده می شود.
انواع کارابین براساس نوع دهانه
کارابین ها براساس نوع دهانه به کارابین های دهانه صاف، کارابین های دهانه خم، کارابین های دهانه سیمی یا سنجاقی تقسیم بندی می شوند.
کارابینها با دهانه صاف، قوی و با دوام هستند. کاربرد کارابین دهانه صاف برای متصل کردن کوئیک دراها به رول ها و یا خود حمایت است.
یکی از کارابین های زبانه صاف، نوع کی لاک keylock است که نوک بدون شکاف دارد و باعث می شود در زمان انداختن کارابین به بولت و هارنس …گیر نکند.
کارابین های دهانه خم که دارای زبانه ای هستند که خمیده شکل است، خیلی سریع و آسان می توان طناب را به آن متصل کرد. کارابین دهانه خم در اتصال به طناب کوئیک دراها و سنگنوردی استفاده می شود.
وزن این ابزار پایین است و این موضوع به علت زبانه ی سنجاق شکل است که باعث بزرگتر بودن قسمت کاربردی دهانه می شود. این زبانه ها حجم کمی دارد و امکان باز شدن آن کمتر است.
دهانه سنجاقی کارابین چون سبک است، اثر شوک های ناگهانی را بر روی دهانه کم می کند. از کارابین دهانه سیمی یا سنجاقی در برف و یخ بیشتر استفاده می شوند و برای دمای کم و سرمای زیاد مناسب هستند
انواع کارابین بر طبق استاندارد:
کارابین های نوع B (بیسیک): به دلیل نوع دهانه خم در صعودهای سنگنوردی استفاده می شود که اتوماتیک یا از نوع پیچ می باشند.
کارابین های نوع D یا (جهت دار): این کارابین شبیه حرف D انگلیسی است. برای اتصال به کوئیک دراو استفاده می شود. دستگیره ای در انتهای کارابین برای اتصال دارد و کاربرد آن در صعودهای ورزشی است.
این مدل کارابین برای اینکه حداکثر استحکام را داشته باشد شکل D است. شیوه صحیح استفاده از این کارابینها به نوع دهانه کارابین بستگی دارد که می تواند قفل شونده یا غیر قفل شونده باشد.
دهانه قفل شونده را می توان قفل کرد و ایمنی را بالا برد. کارابین های غیر قفل شونده قابل قفل شدن نیست و وزن کمی دارند و برای صعودهایی که احتمال خطر کمتر است استفاده می شود.
این مدل کارابین به علت اینکه تقسیم و وزن بار را به شکل مساوی تقسیم می کند در بیشتر صعودها مورد استفاده قرار می گیرد و از پر کاربردترین نوع این محصول است.
کارابین D شکل جهت دار، جز کارابین D است . تفاوت آن با نوع D در این است که دو سوی آن کمی نامتقارن است و یک سمت بزرگتر و سمت دیگر کوچکتر است. فضای داخلی آن زیاد نیست و باید طناب های نازک تری به آن متصل کرد.
در صعود های خیلی سخت روی قله های پر پیچ و خم کارابین بدون قفل ایمنی زیادی ندارد، چون ممکن است باز شود. در اتصال طناب بالن به سبد از کارابین بدون قفل استفاده می شود، چون بالن به سمت بالا می رود و حرکتی ندارد.
کارابین های نوع X یا (بیضی) یا کارابین OVAL یا تخم مرغی
این کارابین در اتصال به ابزارهای صعود و اتصال طناب ثابت استفاده می شود. کارابین بیضی مناسب برای قرقره است. این کارابین شبیه بیضی است، هر دو طرف آن متقارن هستند، کارابین اووال دهانه بدون قفل دارد.
البته این کارابین نمیتواند وزن زیاد را تحمل کند و قدرت پایینی دارد. این کارابین به علت تقارن دو طرف حرکت نمی کند و کاربرد آن در امداد و نجات است.
کاربرد کارابین تخم مرغی برای صعودهای امداد و نجات است. حالت متقارن کارابین تخم مرغی از جابجایی در زیر بار جلوگیری می کند،
این کارابین ها استحکام کمتری نسبت به کارابینهای D شکل دارد.
کارابین های نوع H (HMS) کارابین گلابی
کاربرد کارابین نوع اچ، برای حمایت است، طناب در این کارابین حرکتی نرم و روان دارد، چون این کارابین قسمت عریضی دارد، اما این کارابین به هنگام باز بودن دهانه، استحکام آن کم است. البته این کارابین به صورت دهانه قفل شونده تنها ارائه می شود.
به زبان آلمانی به آن گره حمایت می گویند. کاربرد آن اتصال ابزارهای حمایتی و فرود و اتصال به نقطه اصلی کارگاه ها است، شکل ظاهری این کارابین شبیه گلابی است.
در شکل ظاهری آن یک سمت فضای آزاد بیشتری نسبت به سمت دیگر دارد و طناب به راحتی در این فضا حرکت می کند، وقتی حرکت طناب زیاد است از این کارابین استفاده می شود.
با این کارابین تجهیزات مورد نیاز برای صعود را با طناب به کوهنورد اتصال می دهیم، فضای آزاد یک سمت این کارابین برای گره های حمایتی تجهیزات مختلف مثل هارنس است.
کارابین های نوع K (klettersteig):
این کارابین در لنیارد ویافراتا استفاده می شود و از نوع قفل شونده ی خودکار است، دهانه بزرگ این کارابین قابل استفاده بر روی کابل های فلزی می باشد. برای اینکه این کارابین داخل کابلهای مسیر ویافراتا بیافتند، این کارابین دارای اندازه بزرگتری است.
کارابین های نوع (Q(QuickLink برای اتصال سریع: جهت استفاده در نقاط ثابت برای ایمنی است، به این نوع کارابین ها مایلون گفته می شود و کاربرد آن در اتصال به نقاط دائمی، اتصال خودحمایت به هارنس است.
این دسته از کارابین ها آچار خور هستند و برای باز و بسته کردن آن به آچار احتیاج داریم. کارابین Q با یک پیچ محکم بسته می شود و قابل باز شدن نیست. کارابین Q از محکم ترین کارابین ها است و برای اتصالات دائمی استفاده می شود.
این کارابین امنیت بالایی دارد، چون دهانه ای برای باز شدن ندارد .مهره را تا انتها بچرخانید تا کامل بسته شود. این کارابین در شکلها و آلیاژها مختلف ساخته شده است این نوع کارابین ارزان قیمت است و استحکام بالایی به عنوان حلقه فرود دارد.
BLOG DEFAULT
سنسور دود و حریق هوشمند
سنسور دود و حریق
سنسور دود هوشمند محصولی پرکاربرد و مهم برای افزایش ضریب ایمنی خانه هوشمند است. این سنسور دود برای تشخیص اولیه و اعلام حریق قبل از گسترش آتش سوزی در محیط داخلی ساختمان میباشد. این دستگاه تشخیص دود هوشمند تویا دارای سنسور فوتوالکتریک حساس به دود با دقت بالا میباشد. عملکرد این دستگاه با استفاده از باطری داخلی و مصرف پایین انرژی میباشد. برای نصب این سنسور نیازی به سیم کشی نبوده و اتصال به اینترنت از طریق شبکه بیسیم وای فای است. این سنسور هوشمند داری آژیر و فلاشر داخلی بوده و در صورت تشخیص دود علاوه بر ارسال هشدار از طریق اینترنت بر روی اپلیکیشن ، هشدار صوتی و نوری در محل نصب نیز صورت میگیرد.
، سنسورها نقش مهمی در بالا بردن ضریب هوشمندی سیستم کلی ایفا میکنند . سنسور دود هوشمند برای هشدار اولیه در صورت بروز دود در ساختمان و همچنین اجرای سناریوهای مختلف مانند قطع برق و گاز بسیار کاربردی میباشد.
برای عملکرد سنسور دود هوشمند ، در نخستین گام میبایست نسبت به متصل کردن دستگاه به اینترنت از طریق اپلیکیشن tuya اقدام نمایید. پس از متصل شدن دستگاه به اینترنت شما میتوانید این سنسور دود هوشمند را از راه دور کنترل کنید و سناریو های مختلف را برای آن تعریف کنید . همچنین پس از اتصال دستگاه به اینترنت میتوانید با دریافت توتیفیکیشن بر روی تلفن همراه از بروز دود قبل از اینکه منجر به خطری جدی شود آگاه شوید.
این سنسور نیازی به سیم کشی ندارد و عملکرد دستگاه با استفاده از باتری ۹ ولت با مصرف انرژی پایین میباشد. عملکرد این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که درصورت کاهش ولتاژ باطری ، با ارسال خودکار اعلان بر روی گوشی ، متوجه این امر خواهید شد ، ضمن اینکه با استفاده از اپلیکیشن تویا همواره امکان کنترل وضعیت باطری از راه دور وجود دارد.
پروتکل کاری این سنسور بصورت بیسیم و با شبکه وای فای است و نیازی به کنترلر مرکزی و یا هاب ندارد . شما میتوانید دستگاه را به مودم منزل ، محل کار و کارگاه صنعتی خود متصل کنید .
علاوه بر ارسال پیام هشدار از طریق اینترنت ، بلندگوی این دستگاه با قدرت صوتی ۸۰ دسیبل وضعیت اضطراری را در محل اعلام منماید.
مشخصات فنی
- پروتکل ارتباطی: وای فای ۲٫۴
- حداکثر فاصله کارکرد: ۱۰۰ متر در فضای باز
- ابعاد: ۶۰*۶۰*۴۹٫۲ میلی متر
- ولتاژ عملکرد: ۹ ولت dc
- قدرت صدای آژیر: ۹۰ db/M3
- دمای کارکرد: از ۱۰- الی ۵۰ درجه سانتی گراد
- رطوبت کارکرد: کمتر از ۹۵%
سنسور وزنی چیست
سنسور وزنی چیست
امروزه اهمیت دزدگیر و چشمی های الکترونیکی مانند اهمیت چشم در بدن انسان می باشد.
چشم های الکترونیکی و دستگاه مرکزی دزدگیر مکمل هم هستند و در کنار هم سیستم حفاظتی بدون نقص را ممکن می سازند. چشمی های دزدگیر اماکن دستگاه هایی با فناوری پیشرفته و گوناگون هستند و به این گونه طراحی شده اند تا ورود غیر مجاز به محیط را تشخیص می دهند.
“سنسور وزنی” یکی از انواع چشمی دزدگیر های اماکن هستند که قابلیت تشخیص بر اساس وزن و حجم اجسام را دارند, این چشمی ها را سنسور وزنی یا pet immune motion sensor می نامند.
عملکرد سنسور وزنی
همانطور که گفته شد سنسور وزنی که بر اساس وزن و حجم اجسام قابلیت تشخیص انسان و حیوانات خانگی را دارد، در منزل و همچنین در فضای باز کاربرد دارد. در صورتی که حرکتی صورت بگیرد، این چشمی قادر به دریافت سیگنال و آنالیز آن می شود. این چشمی شامل دو سنسور حساس مادون قرمز و سنسور حساس به حرکت می باشد. به این صورت که سنسور امواج مادون قرمز را برای اندازه گیری گرما به سمت جاندار ارسال کرده و پس از برخورد به آن به سمت سنسور برمی گردد، حال سنسور دوم حرکت جاندار را بررسی کرده و وزن آن را تشخیص داده و سپس آژیر می کشد.
هدف از استفاده از این چشمی ها جلوگیری از سرقت و خرابکاری می باشد.
چشمی وزنی داخل منزل
این نوع چشمی معمولا برای کسانی که حیوان خانگی دارند استفاده می شوند. افراد زمانی که در منزل نیستند با استفاده از این تکنولوژی می توانند حیوان خانگی خود را آزاد بگذارند و در عین حال امنیت خانه خود را نیز حفظ کنند. این سنسور بهتر است در ارتفاع 1 تا 1/5 متری از زمین نصب شود.
اگر وزن حیوان خانگی شما بیشتر از میزان حساسیت سنسور وزنی می باشد، این چشمی را نصب نکنید.
چشمی وزنی در فضای باز
از سنسور وزنی برای فضای باز نیز استفاده می شود. قطعا چشمی های وزنی منزل و فضای باز با هم تفاوت و عملکرد متفاوت دارند، اگر چشمی وزنی داخل منزل در فضای باز نصب شود، با خطا و آلارم های زیادی مواجه می شود.
نصب این سنسور در مکان ها پر رفت و آمد و شلوغ مناسب نیست.
چشمی وزنی بی سیم:
این نوع چشمی نیاز به سیم کشی ندارد، قابلیت نصب در مکان های مختلف دارد و نصب آن آسان می باشد.
در این نوع چشمی انتقال اطلاعات از طریق امواج رادیویی صورت می گیرد، نیازی به سیم کشی از دستگاه تا سنسور وزنی وجود ندارد. از سیستم PIR می توانیم برای تشخیص حرکت انسان یا حیوان با وزن بالای 25 کیلوگرم کمک بگیریم و با استفاده از آن هر حرکتی مانند حرکت حشرات و حیوانات در چشمی دزدگیر وزنی ثبت نشود. این چشمی دزدگیر وزن بیشتری نسبت به چشمی با سیم دارد.
چشمی وزنی با سیم
این نوع چشمی از سنسور تا دستگاه مرکزی با کابل مشخصی سیم کشی دارد و ضریب حفاظت بالا و هزینه کمتری نسبت به چشمی بی سیم دارد. برای اتصال چشمی با سیم معمولا از کابل دو زوج استفاده می شود، یعنی برای اتصال به پنل نیاز به یک رشته سیم برای تغذیه منفی و تغذیه مثبت دارد. جنس این سیم ها از آلومینیوم یا مس، قطر آن بین 0.5 تا 0.7 و فویل دار یا بدون فویل می باشد.
مزایای استفاده از چشمی با سیم: استفاده از چشمی با سیم مزایایی از جمله استفاده در مکان های پرتردد می باشد که تفاوت آن با دزدگیر بی سیم این است که در مکان های شلوغ امکان نویز بالای محیط و اتمام شارژ وجود دارد که نیاز به تعویض باتری دارد، در صورتی که چشمی با سیم این محدودیت را ندارد. نکته مهم در خرید چشمی دزدگیر با سیم طول عمر مفید و کیفیت آن می باشد که از برند های معتبر تهیه شود تا کیفیت لازم را نیز داشته باشد و آلارم های کاذب نداشته باشد.
معایب چشمی باسیم: از آن جایی که استفاده از چشمی با سیم نیاز به سیم کشی زیاد دارد.
بهترین سنسور وزنی
سنسور وزنی مانند سنسور حرکتی هر جسمی که جلوی میدان دید سنسور باشد، سیگنال رو قطع و آژیر را فعال می کند، با این تفاوت که در سنسور وزنی یک چیپ وجود دارد که بر اساس وزن و حجم تنظیم شده اندازه گیری و عمل می کند.
در توضیح مورد بهترین سنسور وزنی باید گفت که این چشمی به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود:
سنسور داخلی حجمی وزنی تیتان:
ین نوع چشمی دارای قیمت مناسب، کارایی عالی و عمر چشمی میانگین 10 سال می باشد.
سنسور داخلی حجمی وزنی پارادوکس:
این نوع چشمی دارای کیفیت و کارآیی عالی و قیمت تقریبا بالا دارد، میانگین طول عمر چشمی 10 سال می باشد.
کاربرد چشمی وزنی برای حیوانات خانگی
سنسور وزنی برای حیوانات خانگی نیز کاربرد دارد و زمانی که شما در منزل نیستید، با فعال کردن این سنسور می توانید حیوان خانگی خود را در خانه آزاد بگذارید و احتمال خطر سرقت را به حداقل برسانید. صاحبان خانه معمولا برای اینکه با هر حرکت حیوان خانگی شان دزدگیر به صدا درنیاید از سنسور وزنی استفاده می کنند.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که سنسور وزنی چگونه احتمال خطر را را کاهش می دهد؟ لازم به ذکر است که هنگامی که حیوان در خانه حرکت می کند سنسور حرکتی آلارم های پی در پی می دهد و اعلام خطر می کند، برای جلوگیری از این اشتباه، سنسور وزنی راه حل بسیار خوبی می باشد، به این صورت که با اندازه گیری وزن بیشتر از وزن حیوان اعلام خطر کرده و برای وزن کمتر از آن واکنشی نشان نمی دهد.
این سنسور توانایی آن را دارد که براساس وزن تشخیص دهد که در یک مکان انسان وجود دارد یا یک حیوان کوچک.
چشمی های وزنی می توانند از نوع مایکروویو باشند، قابل به ذکر است که معمولا چشمی این دزدگیر بر روی وزن 15 تا 45 کیلوگرم تنظیم شده است که البته در مدل ها و شرکت های مختلف متفاوت می باشند.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته چیست؟
یکی از نکات مهم هنگام خرید انواع دوربین مداربسته، اطمینان از کیفیت تصویر آن است. اگر دوربین مدار بسته کیفیت تصویر قابل قبولی نداشته باشد، عملا بلااستفاده خواهد بود. زیرا نمیتوان در مواقع ضروری جزئیات تصویر را به خوبی تشخیص داد. مثل زمانی که بخشی از تصویر ضبط شده بسیار تاریک یا بسیار روشن باشد. برای رفع این مشکل، تکنولوژیهایی در دوربینهای مدار بسته IP (دوربین تحت شبکه) تعبیه شده است. از جمله این تکنولوژیها میتوان به فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، اشاره کرد. در این مقاله، به طور گسترده به معرفی این سه فناوری میپردازیم. همچنین، تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته را نیز توضیح خواهیم داد.
اهمیت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
سیستم نظارت تصویری و دوربینهای مداربسته هر کدام دارای ویژگیهای مختلفی هستند. خریداران معمولا با این ویژگیها آشنایی ندارند. و همین امر باعث سوء استفاده برخی فروشندگان و حتی تولیدکنندگان میشود. شما خریداران عزیز با دانستن این ویژگیهای مهم (و همچنین نکات گفته شده در راهنمای خرید دوربین مداربسته)، میتوانید با اطمینان اقدام به خرید دوربین متناسب با نیاز خود کنید. 3 فناوری WDR ، BLC یا HLC در دوربین مداربسته باعث افزایش کیفیت و وضوح تصویر دوربین میشوند. این سه فناوری به نوع حسگر و پردازنده دیجیتال تعبیه شده داخل دوربین مدار بسته، بستگی دارند. پس هنگام خرید دوربین مداربسته با کیفیت، به وجود حسگرها و پردازنده دیجیتالی که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم، دقت کنید.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
مسلما تا به حال تصویر دوربین مداربستهای را دیدهاید که در نقاط کم نور بسیار تاریک بوده؛ و یا در نقاط پر نور به صورت یک لکه پرنور سفید ضبط شد است. فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، باعث میشود که تصویر در هر شرایط نوری، شفاف و با کیفیت ضبط و ثبت شوند. اما تفاوت WDR ، BLC و HLC در چیست؟
فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، میزان نوردهی تصویر و وضوح تصویر را تنظیم میکنند. BLC و HLC به وسیله یک سری تنظیمات دیجیتال، نور ناهموار را جبران کرده و تصویر را متعادل میکنند. اما WDR به وسیله سختافزار خود دوربین مداربسته، نور را در کل تصویر متعادل میکند.
در ادامه به توضیح WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته میپردازیم؛ تا متوجه تفاوت عملکرد هر یک بشوید.
HLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری HLC (Highlight compensation) یا جبران هایلایت، برای از بین بردن تأثیر نورهای بیش از حد منابع نوری قوی (مثل چراغها یا نور افکنها) استفاده میشود. نورهای بیش از حد، باعث پرنور شدن قسمتی از تصویر و یا ایجاد لکه سفید پر نوری در تصویر میشوند. فناوری HLC دارای حسگرهایی است که با تشخیص نقاط پرنور در تصویر، نوردهی در این نقاط را کاهش میدهد. برای دوربینهای مداربسته جلوی درب ورودی، دوربینهای ترافیکی و کاربردهایی از این دست، امکان خوانایی پلاک خودروها بسیار مهم است. قابلیت HLC باعث کاهش قابل ملاحظه نور خیرهکننده چراغ جلو وسایل نقلیه شده؛ و مشاهده پلاک و سایر جزئیات خودرو را امکانپذیر خواهد کرد.
BLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری BLC (Backlight compensation) یا جبران نور پسزمینه، به وسیله پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP)، سطح نوردهی به کل تصویر را افزایش میدهد. به این صورت که کل تصویر را به بخشهای مختلفی تقسیم کرده و بر اساس میزان نور هر بخش، نور آن را تنظیم میکند. سپس بخشهای بسیار پرنور یا کم نور را بهینه میکند، تا سطح نور کل تصویر طبیعی شود.
برای درک کاربرد فناوری BLC، فردی را تصور کنید که در هنگام روز از درب وردی داخل میشود. نور پس زمینه شخص بسیار زیاد است. و دوربین تمام نور طبیعی پشت شخص را دریافت میکند. به این ترتیب، شخص که در پیشزمینه قرار دارد، در تصویر بسیار تیره دیده میشود. در چنین شرایطی، نمیتوان شخص یا جسم را تشخیص داد. برای جلوگیری از این اتفاق، باید از دوربین مداربسته دارای فناوری BLC استفاده کرد. این دوربینها، میزان نوردهی در پیشزمینه و پسزمینه را بهبود میدهند.
در شرایطی که تفاوت نور شدید بین پسزمینه و پیشزمینه وجود دارد، فناوری BLC دچار محدودیت خواهد شد. در این شرایط وجود فناوری WDR بسیار کمک کننده است.
WDR در دوربین مداربسته چیست؟
Wdr چیست؟ قابلیت WDR (Wide Dynamic Range) در دوربینهای مداربسته IP، باعث متعادلسازی تصاویر ضبط شده میشود. فناوری WDR شبیه به فناوری BLC است. اما بسیار پیشرفتهتر از BLC عمل میکند. دوربینهای مداربسته دارای این قابلیت، در محیطهای دارای نور طبیعی گسترده و زیاد مانند فروشگاهها، بسیار کاربرد دارند. درباره معنی تحتالفظی WDR و اینکهWide dynamic range چیست؟ باید بگوییم که WDR به معنی محدوده دینامیکی گسترده است. محدوده دینامیکی گسترده، خود به معنای تفاوت در نسبت مقادیر قابل اندازهگیری است. در دوربین مداربسته، فناوری WDR به معنای تفاوت در نسبت بین تاریکترین و روشنترین نقاط تصویر است. فناوری WDR اندازههای مختلفی دارد. برای اندازهگیری WDR از واحد DB استفاده میشود. هر چه مقدار DB بیشتر باشد، یعنی برد WDR بالاتر بوده و دوربین مداربسته تصاویر بهبود یافتهتر و متعادلتری خواهد داشت. WDRهای بالایی مثل DB120، طیف گستردهتر نور را تولید کرده و باعث متعادلسازی بیشتر نور در نقاط تاریک یا پرنور میشوند؛ حتی در شب.
دوربینهای دارای WDR دارای دو سنسور از نوع CCD هستند. یک سنسور برای گرفتن عکس و فیلم با سرعت بالا و یک سنسور برای سرعت پایین. این دو سنسور همزمان با یکدیگر عمل کرده تا اسکنهای مختلفی از یک صحنه بگیرند و یک تصویر با کیفیت و متعادل تحویل دهند. دو اسکن از هر فریم گرفته میشود. یک اسکن در شرایط نوری معمولی، و دیگری در سرعت بالا که نور قوی باشد. سپس پردازشگر تصویر، دو اسکن را ترکیب کرده تا تصویر کلی با نور و شفافیت داخلی و خارجی مطلوب تحویل دهد.
دو نوع فناوری محدوده دینامیکی گسترده یا WDR در دوربینهای مداربسته IP مورد استفاده قرار میگیرد. WDR دیجیتال و WDR واقعی. در نظر داشته باشید که WDR دیجیتال ارزانتر از WDR واقعی است. با این وجود، WDR دیجیتال نیز باعث افزایش کیفیت قابل قبول تصویر حتی در شب میشود.
True WDR
WDR واقعی، نوع واقعی این فناوری است که دو سنسور CCD و یک پردازنده سیگنال دیجیتال به نام DSP، برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. به طور کلی فناوری True WDR نیاز به سنسورهای تصویر گرانی دارد. به همین دلیل در دوربینهای مداربسته با قیمت مناسبتر از فناوری DWDR استفاده میشود. یکی دیگر از دلایل استفاده از فناوری DWDR، در دسترس نبودن امکان استفاده از True WDR در دوربینهای دارای سنسور CMOS است. از آنجایی که اکثر دوربینهای مداربسته بازار سنسور دارند، مجبور هستند از فناوریهای جایزگزین مثل DWDR برای بهبود کیفیت تصویر استفاده کنند.
Digital WDR
این نوع WDR از الگوریتمهای نرمافزاری برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. برای داشتن ویژگیهای قابلیت WDR به طور ارزان، تکنولوژی dwdrارائه شد. DWDR (Digital WDR) مشابه WDR (True WDR) است. با این تفاوت که در DWDR به جای حسگر تصویر، از تراشه DSP (پردازنده سیگنال دیجیتال) استفاده میشود. (مانند تفاوت زوم اپتیکال و زوم دیجیتال). همانطور که گفتیم؛ فناوری WDR واقعی، از تکنولوژی Double Scan استفاده میکند. در حالی که فناوری DWDR از ویژگی سیگنالهای دیجیتال بهره میبرد. یعنی نوردهی را بر اساس هر پیکسل تصویر محاسبه میکند. به همین دلیل فناوری DWDR محدودیتهایی دارد. این فناوری نمیتواند پیکسلهای بسیار روشن را کاملا بهینه کند. همچنین، تصویر بهینه شده توسط فناوری DWDR پیکسلدارتر از روشهای دیگر است.
نکته: تصویربرداری مطلوب یک دوربین مداربسته به ترکیب “سنسورهای تصویر” و “پردازشگر سیگنال دیجیتال” دوربین وابسته است. زیرا میزان عملکرد WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته وابسته به سنسور تصویر و پردازشگر تعبیه شده در دوربین هستند. به همین دلیل هنگام خرید دوربین مداربسته، علاوه بر 6 ویژگی پیشرفته دوربین مداربسته که قبلا آنهای را معرفی کردیم، باید به وجود این دو مورد در مشخصات دوربین نیز توجه کنید. در ادامه به معرفی سنسورها و پردازنده دیجیتال در دوربین مداربسته میپردازیم:
حسگرهای تصویر
حسگرها یا سنسورهای تصویر، از اجزای مهم دوربین مدار بسته هستند. سنسورها، نور تابیده شده به لنز دوربین را میگیرند و به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند. به این ترتیب، تصویر به صورت ویدئو ضبط خواهد شد. دو نوع سنسور تصویر داریم:
حسگر تصویر CCD (Charge Coupled Device)
این سنسور در دوربین آنالوگ متداول است؛ و کیفیت بسیار بالایی دارد. سنسور CCD تصویر را چندین بار ضبط و ذخیره میکند. سپس این تصاویر را ترکیب کرده تا کیفیت کلی تصویر بهینه شود. سنسور CCD بالاترین حساسیت به نور را دارد. به همین دلیل CCD های مگاپیکسلی نسبت به سنسور COMS بسیار گران هستند. سنسور CCD محدوده دینامیکی بسیار وسیعتری نسبت به سنسور COMS دارد. این ویژگی باعث بروز عیبهایی مثل نگه نداشتن سیگنالهای بزرگ در هر پیکسل، و نویز خواندن بسیار کم در سنسور CCD میشود. سنسور CCD در شرایطی که نویز تصویر باید کم باشد (مثل محیطهای کم نور) بهتر از سنسور COMS است.
حسگر تصویر COMS
به دلیل گران بودن سنسور CCD، امروزه اکثر دوربینهای IP و HD موجود در بازار، دارای سنسور COMS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) هستند. سرعت تبدیل تصاویر به سیگنالهای دیجیتال در سنسور COMS بسیار بیشتر از سنسور CCD است. همچنین مصرف برق این سنسورها کمتر از سنسورهای CCD است. اما نویز تصویر در دوربینهای دارای سنسور COMS بیشتر از سنسور CCD است. سنسور COMS در کاربردهایی که سرعت مهم است، بهتر از سنسور CCD عمل خواهد کرد.
پردازنده سیگنال دیجیتال DSP
DSP (Digital Signal Processor) یا پردازنده سیگنال دیجیتال، یک تراشه است که تصویر دریافت شده توسط سنسورهای تصویر را پردازش میکند. تراشه DSP اجزا مختلفی شامل حافظه داده، حافظه برنامه، موتور محاسباتی و نرمافزار دارد. DSP یکی از اجزای مهم در دوربین مداربسته است. کیفیت کلی تصویر دوربین و تصویربرداریهای پیشرفته توسط فناوریهای WDR ، BLC و HLC، به کیفیت DSP وابسته هستند.
کدام یک از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته بهتر است؟
پاسخ به این سوال در شرایط نوری و محیطی مختلف متفاوت است. شما ابتدا باید بدانید دوربین مداربسته را برای چه محیطی میخواهید استفاده کنید. برای مثال، در محیط پارکینگ و در قسمت ورودی، نور روز بیش از اندازه خواهد بود. در اینگونه محیطها، دوربین مداربسته با قابلیت WDR بهتر از فناوری BLC عمل خواهد کرد. نکات زیر به شما برای درک کاربرد هر کدام از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، کمک خواهد کرد.
- به طور کلی، فناوری WDR در هر شرایطی باعث کیفیت بسیار بالای تصویر میشود و نور را بهتر متعادلسازی میکنند. به همین خاطر تقریبا همه دوربینهای مداربسته با کیفیت از این فناوری برخوردار هستند. زیرا دوربینهای مداربسته دارای قابلیت WDR واقعی، کنتراست روشنایی بسیار خوبی در اکثر محیطها ایجاد میکنند.
- فناوری BLC در دوربینهای مداربستهای که سنسور تصویر CCD دارند، در محیطهای کم نور مثل کوچه بسیار عملکرد خوبی دارد. زیرا فناوری BLC نوردهی به کل تصویر را افزایش داده؛ و به عبارتی جبران نور پسزمینه را انجام میدهد.
- اما اگر میخواهید تصویر فوقالعاده شفاف و با کیفیتی در محیطهای کم نور داشته باشید، دوربین مداربستهای بخرید که هر دو فناوری Digital WDR و BLC را داشته باشد.
- و اما فناوری HLC در دوربین مداربسته، که برای کاهش نوردهی از یک منبع نور قوی مثل نورافکن استفاده میشود. دوربینهای مداربسته با قابلیت HLC، برای محیطهایی که نور بسیار قوی دارند، بسیار کاربرد دارد. یکی از کاربردهای مهم این فناوری استفاده در دوربینهای نظارتی بزرگراهها و کنترل ترافیک است.
BLOG WITH SMALL IMAGES
سنسور دود و حریق هوشمند
سنسور دود و حریق
سنسور دود هوشمند محصولی پرکاربرد و مهم برای افزایش ضریب ایمنی خانه هوشمند است. این سنسور دود برای تشخیص اولیه و اعلام حریق قبل از گسترش آتش سوزی در محیط داخلی ساختمان میباشد. این دستگاه تشخیص دود هوشمند تویا دارای سنسور فوتوالکتریک حساس به دود با دقت بالا میباشد. عملکرد این دستگاه با استفاده از باطری داخلی و مصرف پایین انرژی میباشد. برای نصب این سنسور نیازی به سیم کشی نبوده و اتصال به اینترنت از طریق شبکه بیسیم وای فای است. این سنسور هوشمند داری آژیر و فلاشر داخلی بوده و در صورت تشخیص دود علاوه بر ارسال هشدار از طریق اینترنت بر روی اپلیکیشن ، هشدار صوتی و نوری در محل نصب نیز صورت میگیرد.
، سنسورها نقش مهمی در بالا بردن ضریب هوشمندی سیستم کلی ایفا میکنند . سنسور دود هوشمند برای هشدار اولیه در صورت بروز دود در ساختمان و همچنین اجرای سناریوهای مختلف مانند قطع برق و گاز بسیار کاربردی میباشد.
برای عملکرد سنسور دود هوشمند ، در نخستین گام میبایست نسبت به متصل کردن دستگاه به اینترنت از طریق اپلیکیشن tuya اقدام نمایید. پس از متصل شدن دستگاه به اینترنت شما میتوانید این سنسور دود هوشمند را از راه دور کنترل کنید و سناریو های مختلف را برای آن تعریف کنید . همچنین پس از اتصال دستگاه به اینترنت میتوانید با دریافت توتیفیکیشن بر روی تلفن همراه از بروز دود قبل از اینکه منجر به خطری جدی شود آگاه شوید.
این سنسور نیازی به سیم کشی ندارد و عملکرد دستگاه با استفاده از باتری ۹ ولت با مصرف انرژی پایین میباشد. عملکرد این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که درصورت کاهش ولتاژ باطری ، با ارسال خودکار اعلان بر روی گوشی ، متوجه این امر خواهید شد ، ضمن اینکه با استفاده از اپلیکیشن تویا همواره امکان کنترل وضعیت باطری از راه دور وجود دارد.
پروتکل کاری این سنسور بصورت بیسیم و با شبکه وای فای است و نیازی به کنترلر مرکزی و یا هاب ندارد . شما میتوانید دستگاه را به مودم منزل ، محل کار و کارگاه صنعتی خود متصل کنید .
علاوه بر ارسال پیام هشدار از طریق اینترنت ، بلندگوی این دستگاه با قدرت صوتی ۸۰ دسیبل وضعیت اضطراری را در محل اعلام منماید.
مشخصات فنی
- پروتکل ارتباطی: وای فای ۲٫۴
- حداکثر فاصله کارکرد: ۱۰۰ متر در فضای باز
- ابعاد: ۶۰*۶۰*۴۹٫۲ میلی متر
- ولتاژ عملکرد: ۹ ولت dc
- قدرت صدای آژیر: ۹۰ db/M3
- دمای کارکرد: از ۱۰- الی ۵۰ درجه سانتی گراد
- رطوبت کارکرد: کمتر از ۹۵%
سنسور وزنی چیست
سنسور وزنی چیست
امروزه اهمیت دزدگیر و چشمی های الکترونیکی مانند اهمیت چشم در بدن انسان می باشد.
چشم های الکترونیکی و دستگاه مرکزی دزدگیر مکمل هم هستند و در کنار هم سیستم حفاظتی بدون نقص را ممکن می سازند. چشمی های دزدگیر اماکن دستگاه هایی با فناوری پیشرفته و گوناگون هستند و به این گونه طراحی شده اند تا ورود غیر مجاز به محیط را تشخیص می دهند.
“سنسور وزنی” یکی از انواع چشمی دزدگیر های اماکن هستند که قابلیت تشخیص بر اساس وزن و حجم اجسام را دارند, این چشمی ها را سنسور وزنی یا pet immune motion sensor می نامند.
عملکرد سنسور وزنی
همانطور که گفته شد سنسور وزنی که بر اساس وزن و حجم اجسام قابلیت تشخیص انسان و حیوانات خانگی را دارد، در منزل و همچنین در فضای باز کاربرد دارد. در صورتی که حرکتی صورت بگیرد، این چشمی قادر به دریافت سیگنال و آنالیز آن می شود. این چشمی شامل دو سنسور حساس مادون قرمز و سنسور حساس به حرکت می باشد. به این صورت که سنسور امواج مادون قرمز را برای اندازه گیری گرما به سمت جاندار ارسال کرده و پس از برخورد به آن به سمت سنسور برمی گردد، حال سنسور دوم حرکت جاندار را بررسی کرده و وزن آن را تشخیص داده و سپس آژیر می کشد.
هدف از استفاده از این چشمی ها جلوگیری از سرقت و خرابکاری می باشد.
چشمی وزنی داخل منزل
این نوع چشمی معمولا برای کسانی که حیوان خانگی دارند استفاده می شوند. افراد زمانی که در منزل نیستند با استفاده از این تکنولوژی می توانند حیوان خانگی خود را آزاد بگذارند و در عین حال امنیت خانه خود را نیز حفظ کنند. این سنسور بهتر است در ارتفاع 1 تا 1/5 متری از زمین نصب شود.
اگر وزن حیوان خانگی شما بیشتر از میزان حساسیت سنسور وزنی می باشد، این چشمی را نصب نکنید.
چشمی وزنی در فضای باز
از سنسور وزنی برای فضای باز نیز استفاده می شود. قطعا چشمی های وزنی منزل و فضای باز با هم تفاوت و عملکرد متفاوت دارند، اگر چشمی وزنی داخل منزل در فضای باز نصب شود، با خطا و آلارم های زیادی مواجه می شود.
نصب این سنسور در مکان ها پر رفت و آمد و شلوغ مناسب نیست.
چشمی وزنی بی سیم:
این نوع چشمی نیاز به سیم کشی ندارد، قابلیت نصب در مکان های مختلف دارد و نصب آن آسان می باشد.
در این نوع چشمی انتقال اطلاعات از طریق امواج رادیویی صورت می گیرد، نیازی به سیم کشی از دستگاه تا سنسور وزنی وجود ندارد. از سیستم PIR می توانیم برای تشخیص حرکت انسان یا حیوان با وزن بالای 25 کیلوگرم کمک بگیریم و با استفاده از آن هر حرکتی مانند حرکت حشرات و حیوانات در چشمی دزدگیر وزنی ثبت نشود. این چشمی دزدگیر وزن بیشتری نسبت به چشمی با سیم دارد.
چشمی وزنی با سیم
این نوع چشمی از سنسور تا دستگاه مرکزی با کابل مشخصی سیم کشی دارد و ضریب حفاظت بالا و هزینه کمتری نسبت به چشمی بی سیم دارد. برای اتصال چشمی با سیم معمولا از کابل دو زوج استفاده می شود، یعنی برای اتصال به پنل نیاز به یک رشته سیم برای تغذیه منفی و تغذیه مثبت دارد. جنس این سیم ها از آلومینیوم یا مس، قطر آن بین 0.5 تا 0.7 و فویل دار یا بدون فویل می باشد.
مزایای استفاده از چشمی با سیم: استفاده از چشمی با سیم مزایایی از جمله استفاده در مکان های پرتردد می باشد که تفاوت آن با دزدگیر بی سیم این است که در مکان های شلوغ امکان نویز بالای محیط و اتمام شارژ وجود دارد که نیاز به تعویض باتری دارد، در صورتی که چشمی با سیم این محدودیت را ندارد. نکته مهم در خرید چشمی دزدگیر با سیم طول عمر مفید و کیفیت آن می باشد که از برند های معتبر تهیه شود تا کیفیت لازم را نیز داشته باشد و آلارم های کاذب نداشته باشد.
معایب چشمی باسیم: از آن جایی که استفاده از چشمی با سیم نیاز به سیم کشی زیاد دارد.
بهترین سنسور وزنی
سنسور وزنی مانند سنسور حرکتی هر جسمی که جلوی میدان دید سنسور باشد، سیگنال رو قطع و آژیر را فعال می کند، با این تفاوت که در سنسور وزنی یک چیپ وجود دارد که بر اساس وزن و حجم تنظیم شده اندازه گیری و عمل می کند.
در توضیح مورد بهترین سنسور وزنی باید گفت که این چشمی به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود:
سنسور داخلی حجمی وزنی تیتان:
ین نوع چشمی دارای قیمت مناسب، کارایی عالی و عمر چشمی میانگین 10 سال می باشد.
سنسور داخلی حجمی وزنی پارادوکس:
این نوع چشمی دارای کیفیت و کارآیی عالی و قیمت تقریبا بالا دارد، میانگین طول عمر چشمی 10 سال می باشد.
کاربرد چشمی وزنی برای حیوانات خانگی
سنسور وزنی برای حیوانات خانگی نیز کاربرد دارد و زمانی که شما در منزل نیستید، با فعال کردن این سنسور می توانید حیوان خانگی خود را در خانه آزاد بگذارید و احتمال خطر سرقت را به حداقل برسانید. صاحبان خانه معمولا برای اینکه با هر حرکت حیوان خانگی شان دزدگیر به صدا درنیاید از سنسور وزنی استفاده می کنند.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که سنسور وزنی چگونه احتمال خطر را را کاهش می دهد؟ لازم به ذکر است که هنگامی که حیوان در خانه حرکت می کند سنسور حرکتی آلارم های پی در پی می دهد و اعلام خطر می کند، برای جلوگیری از این اشتباه، سنسور وزنی راه حل بسیار خوبی می باشد، به این صورت که با اندازه گیری وزن بیشتر از وزن حیوان اعلام خطر کرده و برای وزن کمتر از آن واکنشی نشان نمی دهد.
این سنسور توانایی آن را دارد که براساس وزن تشخیص دهد که در یک مکان انسان وجود دارد یا یک حیوان کوچک.
چشمی های وزنی می توانند از نوع مایکروویو باشند، قابل به ذکر است که معمولا چشمی این دزدگیر بر روی وزن 15 تا 45 کیلوگرم تنظیم شده است که البته در مدل ها و شرکت های مختلف متفاوت می باشند.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته چیست؟
یکی از نکات مهم هنگام خرید انواع دوربین مداربسته، اطمینان از کیفیت تصویر آن است. اگر دوربین مدار بسته کیفیت تصویر قابل قبولی نداشته باشد، عملا بلااستفاده خواهد بود. زیرا نمیتوان در مواقع ضروری جزئیات تصویر را به خوبی تشخیص داد. مثل زمانی که بخشی از تصویر ضبط شده بسیار تاریک یا بسیار روشن باشد. برای رفع این مشکل، تکنولوژیهایی در دوربینهای مدار بسته IP (دوربین تحت شبکه) تعبیه شده است. از جمله این تکنولوژیها میتوان به فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، اشاره کرد. در این مقاله، به طور گسترده به معرفی این سه فناوری میپردازیم. همچنین، تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته را نیز توضیح خواهیم داد.
اهمیت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
سیستم نظارت تصویری و دوربینهای مداربسته هر کدام دارای ویژگیهای مختلفی هستند. خریداران معمولا با این ویژگیها آشنایی ندارند. و همین امر باعث سوء استفاده برخی فروشندگان و حتی تولیدکنندگان میشود. شما خریداران عزیز با دانستن این ویژگیهای مهم (و همچنین نکات گفته شده در راهنمای خرید دوربین مداربسته)، میتوانید با اطمینان اقدام به خرید دوربین متناسب با نیاز خود کنید. 3 فناوری WDR ، BLC یا HLC در دوربین مداربسته باعث افزایش کیفیت و وضوح تصویر دوربین میشوند. این سه فناوری به نوع حسگر و پردازنده دیجیتال تعبیه شده داخل دوربین مدار بسته، بستگی دارند. پس هنگام خرید دوربین مداربسته با کیفیت، به وجود حسگرها و پردازنده دیجیتالی که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم، دقت کنید.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
مسلما تا به حال تصویر دوربین مداربستهای را دیدهاید که در نقاط کم نور بسیار تاریک بوده؛ و یا در نقاط پر نور به صورت یک لکه پرنور سفید ضبط شد است. فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، باعث میشود که تصویر در هر شرایط نوری، شفاف و با کیفیت ضبط و ثبت شوند. اما تفاوت WDR ، BLC و HLC در چیست؟
فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، میزان نوردهی تصویر و وضوح تصویر را تنظیم میکنند. BLC و HLC به وسیله یک سری تنظیمات دیجیتال، نور ناهموار را جبران کرده و تصویر را متعادل میکنند. اما WDR به وسیله سختافزار خود دوربین مداربسته، نور را در کل تصویر متعادل میکند.
در ادامه به توضیح WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته میپردازیم؛ تا متوجه تفاوت عملکرد هر یک بشوید.
HLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری HLC (Highlight compensation) یا جبران هایلایت، برای از بین بردن تأثیر نورهای بیش از حد منابع نوری قوی (مثل چراغها یا نور افکنها) استفاده میشود. نورهای بیش از حد، باعث پرنور شدن قسمتی از تصویر و یا ایجاد لکه سفید پر نوری در تصویر میشوند. فناوری HLC دارای حسگرهایی است که با تشخیص نقاط پرنور در تصویر، نوردهی در این نقاط را کاهش میدهد. برای دوربینهای مداربسته جلوی درب ورودی، دوربینهای ترافیکی و کاربردهایی از این دست، امکان خوانایی پلاک خودروها بسیار مهم است. قابلیت HLC باعث کاهش قابل ملاحظه نور خیرهکننده چراغ جلو وسایل نقلیه شده؛ و مشاهده پلاک و سایر جزئیات خودرو را امکانپذیر خواهد کرد.
BLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری BLC (Backlight compensation) یا جبران نور پسزمینه، به وسیله پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP)، سطح نوردهی به کل تصویر را افزایش میدهد. به این صورت که کل تصویر را به بخشهای مختلفی تقسیم کرده و بر اساس میزان نور هر بخش، نور آن را تنظیم میکند. سپس بخشهای بسیار پرنور یا کم نور را بهینه میکند، تا سطح نور کل تصویر طبیعی شود.
برای درک کاربرد فناوری BLC، فردی را تصور کنید که در هنگام روز از درب وردی داخل میشود. نور پس زمینه شخص بسیار زیاد است. و دوربین تمام نور طبیعی پشت شخص را دریافت میکند. به این ترتیب، شخص که در پیشزمینه قرار دارد، در تصویر بسیار تیره دیده میشود. در چنین شرایطی، نمیتوان شخص یا جسم را تشخیص داد. برای جلوگیری از این اتفاق، باید از دوربین مداربسته دارای فناوری BLC استفاده کرد. این دوربینها، میزان نوردهی در پیشزمینه و پسزمینه را بهبود میدهند.
در شرایطی که تفاوت نور شدید بین پسزمینه و پیشزمینه وجود دارد، فناوری BLC دچار محدودیت خواهد شد. در این شرایط وجود فناوری WDR بسیار کمک کننده است.
WDR در دوربین مداربسته چیست؟
Wdr چیست؟ قابلیت WDR (Wide Dynamic Range) در دوربینهای مداربسته IP، باعث متعادلسازی تصاویر ضبط شده میشود. فناوری WDR شبیه به فناوری BLC است. اما بسیار پیشرفتهتر از BLC عمل میکند. دوربینهای مداربسته دارای این قابلیت، در محیطهای دارای نور طبیعی گسترده و زیاد مانند فروشگاهها، بسیار کاربرد دارند. درباره معنی تحتالفظی WDR و اینکهWide dynamic range چیست؟ باید بگوییم که WDR به معنی محدوده دینامیکی گسترده است. محدوده دینامیکی گسترده، خود به معنای تفاوت در نسبت مقادیر قابل اندازهگیری است. در دوربین مداربسته، فناوری WDR به معنای تفاوت در نسبت بین تاریکترین و روشنترین نقاط تصویر است. فناوری WDR اندازههای مختلفی دارد. برای اندازهگیری WDR از واحد DB استفاده میشود. هر چه مقدار DB بیشتر باشد، یعنی برد WDR بالاتر بوده و دوربین مداربسته تصاویر بهبود یافتهتر و متعادلتری خواهد داشت. WDRهای بالایی مثل DB120، طیف گستردهتر نور را تولید کرده و باعث متعادلسازی بیشتر نور در نقاط تاریک یا پرنور میشوند؛ حتی در شب.
دوربینهای دارای WDR دارای دو سنسور از نوع CCD هستند. یک سنسور برای گرفتن عکس و فیلم با سرعت بالا و یک سنسور برای سرعت پایین. این دو سنسور همزمان با یکدیگر عمل کرده تا اسکنهای مختلفی از یک صحنه بگیرند و یک تصویر با کیفیت و متعادل تحویل دهند. دو اسکن از هر فریم گرفته میشود. یک اسکن در شرایط نوری معمولی، و دیگری در سرعت بالا که نور قوی باشد. سپس پردازشگر تصویر، دو اسکن را ترکیب کرده تا تصویر کلی با نور و شفافیت داخلی و خارجی مطلوب تحویل دهد.
دو نوع فناوری محدوده دینامیکی گسترده یا WDR در دوربینهای مداربسته IP مورد استفاده قرار میگیرد. WDR دیجیتال و WDR واقعی. در نظر داشته باشید که WDR دیجیتال ارزانتر از WDR واقعی است. با این وجود، WDR دیجیتال نیز باعث افزایش کیفیت قابل قبول تصویر حتی در شب میشود.
True WDR
WDR واقعی، نوع واقعی این فناوری است که دو سنسور CCD و یک پردازنده سیگنال دیجیتال به نام DSP، برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. به طور کلی فناوری True WDR نیاز به سنسورهای تصویر گرانی دارد. به همین دلیل در دوربینهای مداربسته با قیمت مناسبتر از فناوری DWDR استفاده میشود. یکی دیگر از دلایل استفاده از فناوری DWDR، در دسترس نبودن امکان استفاده از True WDR در دوربینهای دارای سنسور CMOS است. از آنجایی که اکثر دوربینهای مداربسته بازار سنسور دارند، مجبور هستند از فناوریهای جایزگزین مثل DWDR برای بهبود کیفیت تصویر استفاده کنند.
Digital WDR
این نوع WDR از الگوریتمهای نرمافزاری برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. برای داشتن ویژگیهای قابلیت WDR به طور ارزان، تکنولوژی dwdrارائه شد. DWDR (Digital WDR) مشابه WDR (True WDR) است. با این تفاوت که در DWDR به جای حسگر تصویر، از تراشه DSP (پردازنده سیگنال دیجیتال) استفاده میشود. (مانند تفاوت زوم اپتیکال و زوم دیجیتال). همانطور که گفتیم؛ فناوری WDR واقعی، از تکنولوژی Double Scan استفاده میکند. در حالی که فناوری DWDR از ویژگی سیگنالهای دیجیتال بهره میبرد. یعنی نوردهی را بر اساس هر پیکسل تصویر محاسبه میکند. به همین دلیل فناوری DWDR محدودیتهایی دارد. این فناوری نمیتواند پیکسلهای بسیار روشن را کاملا بهینه کند. همچنین، تصویر بهینه شده توسط فناوری DWDR پیکسلدارتر از روشهای دیگر است.
نکته: تصویربرداری مطلوب یک دوربین مداربسته به ترکیب “سنسورهای تصویر” و “پردازشگر سیگنال دیجیتال” دوربین وابسته است. زیرا میزان عملکرد WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته وابسته به سنسور تصویر و پردازشگر تعبیه شده در دوربین هستند. به همین دلیل هنگام خرید دوربین مداربسته، علاوه بر 6 ویژگی پیشرفته دوربین مداربسته که قبلا آنهای را معرفی کردیم، باید به وجود این دو مورد در مشخصات دوربین نیز توجه کنید. در ادامه به معرفی سنسورها و پردازنده دیجیتال در دوربین مداربسته میپردازیم:
حسگرهای تصویر
حسگرها یا سنسورهای تصویر، از اجزای مهم دوربین مدار بسته هستند. سنسورها، نور تابیده شده به لنز دوربین را میگیرند و به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند. به این ترتیب، تصویر به صورت ویدئو ضبط خواهد شد. دو نوع سنسور تصویر داریم:
حسگر تصویر CCD (Charge Coupled Device)
این سنسور در دوربین آنالوگ متداول است؛ و کیفیت بسیار بالایی دارد. سنسور CCD تصویر را چندین بار ضبط و ذخیره میکند. سپس این تصاویر را ترکیب کرده تا کیفیت کلی تصویر بهینه شود. سنسور CCD بالاترین حساسیت به نور را دارد. به همین دلیل CCD های مگاپیکسلی نسبت به سنسور COMS بسیار گران هستند. سنسور CCD محدوده دینامیکی بسیار وسیعتری نسبت به سنسور COMS دارد. این ویژگی باعث بروز عیبهایی مثل نگه نداشتن سیگنالهای بزرگ در هر پیکسل، و نویز خواندن بسیار کم در سنسور CCD میشود. سنسور CCD در شرایطی که نویز تصویر باید کم باشد (مثل محیطهای کم نور) بهتر از سنسور COMS است.
حسگر تصویر COMS
به دلیل گران بودن سنسور CCD، امروزه اکثر دوربینهای IP و HD موجود در بازار، دارای سنسور COMS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) هستند. سرعت تبدیل تصاویر به سیگنالهای دیجیتال در سنسور COMS بسیار بیشتر از سنسور CCD است. همچنین مصرف برق این سنسورها کمتر از سنسورهای CCD است. اما نویز تصویر در دوربینهای دارای سنسور COMS بیشتر از سنسور CCD است. سنسور COMS در کاربردهایی که سرعت مهم است، بهتر از سنسور CCD عمل خواهد کرد.
پردازنده سیگنال دیجیتال DSP
DSP (Digital Signal Processor) یا پردازنده سیگنال دیجیتال، یک تراشه است که تصویر دریافت شده توسط سنسورهای تصویر را پردازش میکند. تراشه DSP اجزا مختلفی شامل حافظه داده، حافظه برنامه، موتور محاسباتی و نرمافزار دارد. DSP یکی از اجزای مهم در دوربین مداربسته است. کیفیت کلی تصویر دوربین و تصویربرداریهای پیشرفته توسط فناوریهای WDR ، BLC و HLC، به کیفیت DSP وابسته هستند.
کدام یک از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته بهتر است؟
پاسخ به این سوال در شرایط نوری و محیطی مختلف متفاوت است. شما ابتدا باید بدانید دوربین مداربسته را برای چه محیطی میخواهید استفاده کنید. برای مثال، در محیط پارکینگ و در قسمت ورودی، نور روز بیش از اندازه خواهد بود. در اینگونه محیطها، دوربین مداربسته با قابلیت WDR بهتر از فناوری BLC عمل خواهد کرد. نکات زیر به شما برای درک کاربرد هر کدام از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، کمک خواهد کرد.
- به طور کلی، فناوری WDR در هر شرایطی باعث کیفیت بسیار بالای تصویر میشود و نور را بهتر متعادلسازی میکنند. به همین خاطر تقریبا همه دوربینهای مداربسته با کیفیت از این فناوری برخوردار هستند. زیرا دوربینهای مداربسته دارای قابلیت WDR واقعی، کنتراست روشنایی بسیار خوبی در اکثر محیطها ایجاد میکنند.
- فناوری BLC در دوربینهای مداربستهای که سنسور تصویر CCD دارند، در محیطهای کم نور مثل کوچه بسیار عملکرد خوبی دارد. زیرا فناوری BLC نوردهی به کل تصویر را افزایش داده؛ و به عبارتی جبران نور پسزمینه را انجام میدهد.
- اما اگر میخواهید تصویر فوقالعاده شفاف و با کیفیتی در محیطهای کم نور داشته باشید، دوربین مداربستهای بخرید که هر دو فناوری Digital WDR و BLC را داشته باشد.
- و اما فناوری HLC در دوربین مداربسته، که برای کاهش نوردهی از یک منبع نور قوی مثل نورافکن استفاده میشود. دوربینهای مداربسته با قابلیت HLC، برای محیطهایی که نور بسیار قوی دارند، بسیار کاربرد دارد. یکی از کاربردهای مهم این فناوری استفاده در دوربینهای نظارتی بزرگراهها و کنترل ترافیک است.
BLOG CHESS
سنسور دود و حریق هوشمند
سنسور دود و حریق
سنسور دود هوشمند محصولی پرکاربرد و مهم برای افزایش ضریب ایمنی خانه هوشمند است. این سنسور دود برای تشخیص اولیه و اعلام حریق قبل از گسترش آتش سوزی در محیط داخلی ساختمان میباشد. این دستگاه تشخیص دود هوشمند تویا دارای سنسور فوتوالکتریک حساس به دود با دقت بالا میباشد. عملکرد این دستگاه با استفاده از باطری داخلی و مصرف پایین انرژی میباشد. برای نصب این سنسور نیازی به سیم کشی نبوده و اتصال به اینترنت از طریق شبکه بیسیم وای فای است. این سنسور هوشمند داری آژیر و فلاشر داخلی بوده و در صورت تشخیص دود علاوه بر ارسال هشدار از طریق اینترنت بر روی اپلیکیشن ، هشدار صوتی و نوری در محل نصب نیز صورت میگیرد.
، سنسورها نقش مهمی در بالا بردن ضریب هوشمندی سیستم کلی ایفا میکنند . سنسور دود هوشمند برای هشدار اولیه در صورت بروز دود در ساختمان و همچنین اجرای سناریوهای مختلف مانند قطع برق و گاز بسیار کاربردی میباشد.
برای عملکرد سنسور دود هوشمند ، در نخستین گام میبایست نسبت به متصل کردن دستگاه به اینترنت از طریق اپلیکیشن tuya اقدام نمایید. پس از متصل شدن دستگاه به اینترنت شما میتوانید این سنسور دود هوشمند را از راه دور کنترل کنید و سناریو های مختلف را برای آن تعریف کنید . همچنین پس از اتصال دستگاه به اینترنت میتوانید با دریافت توتیفیکیشن بر روی تلفن همراه از بروز دود قبل از اینکه منجر به خطری جدی شود آگاه شوید.
این سنسور نیازی به سیم کشی ندارد و عملکرد دستگاه با استفاده از باتری ۹ ولت با مصرف انرژی پایین میباشد. عملکرد این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که درصورت کاهش ولتاژ باطری ، با ارسال خودکار اعلان بر روی گوشی ، متوجه این امر خواهید شد ، ضمن اینکه با استفاده از اپلیکیشن تویا همواره امکان کنترل وضعیت باطری از راه دور وجود دارد.
پروتکل کاری این سنسور بصورت بیسیم و با شبکه وای فای است و نیازی به کنترلر مرکزی و یا هاب ندارد . شما میتوانید دستگاه را به مودم منزل ، محل کار و کارگاه صنعتی خود متصل کنید .
علاوه بر ارسال پیام هشدار از طریق اینترنت ، بلندگوی این دستگاه با قدرت صوتی ۸۰ دسیبل وضعیت اضطراری را در محل اعلام منماید.
مشخصات فنی
- پروتکل ارتباطی: وای فای ۲٫۴
- حداکثر فاصله کارکرد: ۱۰۰ متر در فضای باز
- ابعاد: ۶۰*۶۰*۴۹٫۲ میلی متر
- ولتاژ عملکرد: ۹ ولت dc
- قدرت صدای آژیر: ۹۰ db/M3
- دمای کارکرد: از ۱۰- الی ۵۰ درجه سانتی گراد
- رطوبت کارکرد: کمتر از ۹۵%
سنسور وزنی چیست
سنسور وزنی چیست
امروزه اهمیت دزدگیر و چشمی های الکترونیکی مانند اهمیت چشم در بدن انسان می باشد.
چشم های الکترونیکی و دستگاه مرکزی دزدگیر مکمل هم هستند و در کنار هم سیستم حفاظتی بدون نقص را ممکن می سازند. چشمی های دزدگیر اماکن دستگاه هایی با فناوری پیشرفته و گوناگون هستند و به این گونه طراحی شده اند تا ورود غیر مجاز به محیط را تشخیص می دهند.
“سنسور وزنی” یکی از انواع چشمی دزدگیر های اماکن هستند که قابلیت تشخیص بر اساس وزن و حجم اجسام را دارند, این چشمی ها را سنسور وزنی یا pet immune motion sensor می نامند.
عملکرد سنسور وزنی
همانطور که گفته شد سنسور وزنی که بر اساس وزن و حجم اجسام قابلیت تشخیص انسان و حیوانات خانگی را دارد، در منزل و همچنین در فضای باز کاربرد دارد. در صورتی که حرکتی صورت بگیرد، این چشمی قادر به دریافت سیگنال و آنالیز آن می شود. این چشمی شامل دو سنسور حساس مادون قرمز و سنسور حساس به حرکت می باشد. به این صورت که سنسور امواج مادون قرمز را برای اندازه گیری گرما به سمت جاندار ارسال کرده و پس از برخورد به آن به سمت سنسور برمی گردد، حال سنسور دوم حرکت جاندار را بررسی کرده و وزن آن را تشخیص داده و سپس آژیر می کشد.
هدف از استفاده از این چشمی ها جلوگیری از سرقت و خرابکاری می باشد.
چشمی وزنی داخل منزل
این نوع چشمی معمولا برای کسانی که حیوان خانگی دارند استفاده می شوند. افراد زمانی که در منزل نیستند با استفاده از این تکنولوژی می توانند حیوان خانگی خود را آزاد بگذارند و در عین حال امنیت خانه خود را نیز حفظ کنند. این سنسور بهتر است در ارتفاع 1 تا 1/5 متری از زمین نصب شود.
اگر وزن حیوان خانگی شما بیشتر از میزان حساسیت سنسور وزنی می باشد، این چشمی را نصب نکنید.
چشمی وزنی در فضای باز
از سنسور وزنی برای فضای باز نیز استفاده می شود. قطعا چشمی های وزنی منزل و فضای باز با هم تفاوت و عملکرد متفاوت دارند، اگر چشمی وزنی داخل منزل در فضای باز نصب شود، با خطا و آلارم های زیادی مواجه می شود.
نصب این سنسور در مکان ها پر رفت و آمد و شلوغ مناسب نیست.
چشمی وزنی بی سیم:
این نوع چشمی نیاز به سیم کشی ندارد، قابلیت نصب در مکان های مختلف دارد و نصب آن آسان می باشد.
در این نوع چشمی انتقال اطلاعات از طریق امواج رادیویی صورت می گیرد، نیازی به سیم کشی از دستگاه تا سنسور وزنی وجود ندارد. از سیستم PIR می توانیم برای تشخیص حرکت انسان یا حیوان با وزن بالای 25 کیلوگرم کمک بگیریم و با استفاده از آن هر حرکتی مانند حرکت حشرات و حیوانات در چشمی دزدگیر وزنی ثبت نشود. این چشمی دزدگیر وزن بیشتری نسبت به چشمی با سیم دارد.
چشمی وزنی با سیم
این نوع چشمی از سنسور تا دستگاه مرکزی با کابل مشخصی سیم کشی دارد و ضریب حفاظت بالا و هزینه کمتری نسبت به چشمی بی سیم دارد. برای اتصال چشمی با سیم معمولا از کابل دو زوج استفاده می شود، یعنی برای اتصال به پنل نیاز به یک رشته سیم برای تغذیه منفی و تغذیه مثبت دارد. جنس این سیم ها از آلومینیوم یا مس، قطر آن بین 0.5 تا 0.7 و فویل دار یا بدون فویل می باشد.
مزایای استفاده از چشمی با سیم: استفاده از چشمی با سیم مزایایی از جمله استفاده در مکان های پرتردد می باشد که تفاوت آن با دزدگیر بی سیم این است که در مکان های شلوغ امکان نویز بالای محیط و اتمام شارژ وجود دارد که نیاز به تعویض باتری دارد، در صورتی که چشمی با سیم این محدودیت را ندارد. نکته مهم در خرید چشمی دزدگیر با سیم طول عمر مفید و کیفیت آن می باشد که از برند های معتبر تهیه شود تا کیفیت لازم را نیز داشته باشد و آلارم های کاذب نداشته باشد.
معایب چشمی باسیم: از آن جایی که استفاده از چشمی با سیم نیاز به سیم کشی زیاد دارد.
بهترین سنسور وزنی
سنسور وزنی مانند سنسور حرکتی هر جسمی که جلوی میدان دید سنسور باشد، سیگنال رو قطع و آژیر را فعال می کند، با این تفاوت که در سنسور وزنی یک چیپ وجود دارد که بر اساس وزن و حجم تنظیم شده اندازه گیری و عمل می کند.
در توضیح مورد بهترین سنسور وزنی باید گفت که این چشمی به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود:
سنسور داخلی حجمی وزنی تیتان:
ین نوع چشمی دارای قیمت مناسب، کارایی عالی و عمر چشمی میانگین 10 سال می باشد.
سنسور داخلی حجمی وزنی پارادوکس:
این نوع چشمی دارای کیفیت و کارآیی عالی و قیمت تقریبا بالا دارد، میانگین طول عمر چشمی 10 سال می باشد.
کاربرد چشمی وزنی برای حیوانات خانگی
سنسور وزنی برای حیوانات خانگی نیز کاربرد دارد و زمانی که شما در منزل نیستید، با فعال کردن این سنسور می توانید حیوان خانگی خود را در خانه آزاد بگذارید و احتمال خطر سرقت را به حداقل برسانید. صاحبان خانه معمولا برای اینکه با هر حرکت حیوان خانگی شان دزدگیر به صدا درنیاید از سنسور وزنی استفاده می کنند.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که سنسور وزنی چگونه احتمال خطر را را کاهش می دهد؟ لازم به ذکر است که هنگامی که حیوان در خانه حرکت می کند سنسور حرکتی آلارم های پی در پی می دهد و اعلام خطر می کند، برای جلوگیری از این اشتباه، سنسور وزنی راه حل بسیار خوبی می باشد، به این صورت که با اندازه گیری وزن بیشتر از وزن حیوان اعلام خطر کرده و برای وزن کمتر از آن واکنشی نشان نمی دهد.
این سنسور توانایی آن را دارد که براساس وزن تشخیص دهد که در یک مکان انسان وجود دارد یا یک حیوان کوچک.
چشمی های وزنی می توانند از نوع مایکروویو باشند، قابل به ذکر است که معمولا چشمی این دزدگیر بر روی وزن 15 تا 45 کیلوگرم تنظیم شده است که البته در مدل ها و شرکت های مختلف متفاوت می باشند.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته چیست؟
یکی از نکات مهم هنگام خرید انواع دوربین مداربسته، اطمینان از کیفیت تصویر آن است. اگر دوربین مدار بسته کیفیت تصویر قابل قبولی نداشته باشد، عملا بلااستفاده خواهد بود. زیرا نمیتوان در مواقع ضروری جزئیات تصویر را به خوبی تشخیص داد. مثل زمانی که بخشی از تصویر ضبط شده بسیار تاریک یا بسیار روشن باشد. برای رفع این مشکل، تکنولوژیهایی در دوربینهای مدار بسته IP (دوربین تحت شبکه) تعبیه شده است. از جمله این تکنولوژیها میتوان به فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، اشاره کرد. در این مقاله، به طور گسترده به معرفی این سه فناوری میپردازیم. همچنین، تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته را نیز توضیح خواهیم داد.
اهمیت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
سیستم نظارت تصویری و دوربینهای مداربسته هر کدام دارای ویژگیهای مختلفی هستند. خریداران معمولا با این ویژگیها آشنایی ندارند. و همین امر باعث سوء استفاده برخی فروشندگان و حتی تولیدکنندگان میشود. شما خریداران عزیز با دانستن این ویژگیهای مهم (و همچنین نکات گفته شده در راهنمای خرید دوربین مداربسته)، میتوانید با اطمینان اقدام به خرید دوربین متناسب با نیاز خود کنید. 3 فناوری WDR ، BLC یا HLC در دوربین مداربسته باعث افزایش کیفیت و وضوح تصویر دوربین میشوند. این سه فناوری به نوع حسگر و پردازنده دیجیتال تعبیه شده داخل دوربین مدار بسته، بستگی دارند. پس هنگام خرید دوربین مداربسته با کیفیت، به وجود حسگرها و پردازنده دیجیتالی که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم، دقت کنید.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
مسلما تا به حال تصویر دوربین مداربستهای را دیدهاید که در نقاط کم نور بسیار تاریک بوده؛ و یا در نقاط پر نور به صورت یک لکه پرنور سفید ضبط شد است. فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، باعث میشود که تصویر در هر شرایط نوری، شفاف و با کیفیت ضبط و ثبت شوند. اما تفاوت WDR ، BLC و HLC در چیست؟
فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، میزان نوردهی تصویر و وضوح تصویر را تنظیم میکنند. BLC و HLC به وسیله یک سری تنظیمات دیجیتال، نور ناهموار را جبران کرده و تصویر را متعادل میکنند. اما WDR به وسیله سختافزار خود دوربین مداربسته، نور را در کل تصویر متعادل میکند.
در ادامه به توضیح WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته میپردازیم؛ تا متوجه تفاوت عملکرد هر یک بشوید.
HLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری HLC (Highlight compensation) یا جبران هایلایت، برای از بین بردن تأثیر نورهای بیش از حد منابع نوری قوی (مثل چراغها یا نور افکنها) استفاده میشود. نورهای بیش از حد، باعث پرنور شدن قسمتی از تصویر و یا ایجاد لکه سفید پر نوری در تصویر میشوند. فناوری HLC دارای حسگرهایی است که با تشخیص نقاط پرنور در تصویر، نوردهی در این نقاط را کاهش میدهد. برای دوربینهای مداربسته جلوی درب ورودی، دوربینهای ترافیکی و کاربردهایی از این دست، امکان خوانایی پلاک خودروها بسیار مهم است. قابلیت HLC باعث کاهش قابل ملاحظه نور خیرهکننده چراغ جلو وسایل نقلیه شده؛ و مشاهده پلاک و سایر جزئیات خودرو را امکانپذیر خواهد کرد.
BLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری BLC (Backlight compensation) یا جبران نور پسزمینه، به وسیله پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP)، سطح نوردهی به کل تصویر را افزایش میدهد. به این صورت که کل تصویر را به بخشهای مختلفی تقسیم کرده و بر اساس میزان نور هر بخش، نور آن را تنظیم میکند. سپس بخشهای بسیار پرنور یا کم نور را بهینه میکند، تا سطح نور کل تصویر طبیعی شود.
برای درک کاربرد فناوری BLC، فردی را تصور کنید که در هنگام روز از درب وردی داخل میشود. نور پس زمینه شخص بسیار زیاد است. و دوربین تمام نور طبیعی پشت شخص را دریافت میکند. به این ترتیب، شخص که در پیشزمینه قرار دارد، در تصویر بسیار تیره دیده میشود. در چنین شرایطی، نمیتوان شخص یا جسم را تشخیص داد. برای جلوگیری از این اتفاق، باید از دوربین مداربسته دارای فناوری BLC استفاده کرد. این دوربینها، میزان نوردهی در پیشزمینه و پسزمینه را بهبود میدهند.
در شرایطی که تفاوت نور شدید بین پسزمینه و پیشزمینه وجود دارد، فناوری BLC دچار محدودیت خواهد شد. در این شرایط وجود فناوری WDR بسیار کمک کننده است.
WDR در دوربین مداربسته چیست؟
Wdr چیست؟ قابلیت WDR (Wide Dynamic Range) در دوربینهای مداربسته IP، باعث متعادلسازی تصاویر ضبط شده میشود. فناوری WDR شبیه به فناوری BLC است. اما بسیار پیشرفتهتر از BLC عمل میکند. دوربینهای مداربسته دارای این قابلیت، در محیطهای دارای نور طبیعی گسترده و زیاد مانند فروشگاهها، بسیار کاربرد دارند. درباره معنی تحتالفظی WDR و اینکهWide dynamic range چیست؟ باید بگوییم که WDR به معنی محدوده دینامیکی گسترده است. محدوده دینامیکی گسترده، خود به معنای تفاوت در نسبت مقادیر قابل اندازهگیری است. در دوربین مداربسته، فناوری WDR به معنای تفاوت در نسبت بین تاریکترین و روشنترین نقاط تصویر است. فناوری WDR اندازههای مختلفی دارد. برای اندازهگیری WDR از واحد DB استفاده میشود. هر چه مقدار DB بیشتر باشد، یعنی برد WDR بالاتر بوده و دوربین مداربسته تصاویر بهبود یافتهتر و متعادلتری خواهد داشت. WDRهای بالایی مثل DB120، طیف گستردهتر نور را تولید کرده و باعث متعادلسازی بیشتر نور در نقاط تاریک یا پرنور میشوند؛ حتی در شب.
دوربینهای دارای WDR دارای دو سنسور از نوع CCD هستند. یک سنسور برای گرفتن عکس و فیلم با سرعت بالا و یک سنسور برای سرعت پایین. این دو سنسور همزمان با یکدیگر عمل کرده تا اسکنهای مختلفی از یک صحنه بگیرند و یک تصویر با کیفیت و متعادل تحویل دهند. دو اسکن از هر فریم گرفته میشود. یک اسکن در شرایط نوری معمولی، و دیگری در سرعت بالا که نور قوی باشد. سپس پردازشگر تصویر، دو اسکن را ترکیب کرده تا تصویر کلی با نور و شفافیت داخلی و خارجی مطلوب تحویل دهد.
دو نوع فناوری محدوده دینامیکی گسترده یا WDR در دوربینهای مداربسته IP مورد استفاده قرار میگیرد. WDR دیجیتال و WDR واقعی. در نظر داشته باشید که WDR دیجیتال ارزانتر از WDR واقعی است. با این وجود، WDR دیجیتال نیز باعث افزایش کیفیت قابل قبول تصویر حتی در شب میشود.
True WDR
WDR واقعی، نوع واقعی این فناوری است که دو سنسور CCD و یک پردازنده سیگنال دیجیتال به نام DSP، برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. به طور کلی فناوری True WDR نیاز به سنسورهای تصویر گرانی دارد. به همین دلیل در دوربینهای مداربسته با قیمت مناسبتر از فناوری DWDR استفاده میشود. یکی دیگر از دلایل استفاده از فناوری DWDR، در دسترس نبودن امکان استفاده از True WDR در دوربینهای دارای سنسور CMOS است. از آنجایی که اکثر دوربینهای مداربسته بازار سنسور دارند، مجبور هستند از فناوریهای جایزگزین مثل DWDR برای بهبود کیفیت تصویر استفاده کنند.
Digital WDR
این نوع WDR از الگوریتمهای نرمافزاری برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. برای داشتن ویژگیهای قابلیت WDR به طور ارزان، تکنولوژی dwdrارائه شد. DWDR (Digital WDR) مشابه WDR (True WDR) است. با این تفاوت که در DWDR به جای حسگر تصویر، از تراشه DSP (پردازنده سیگنال دیجیتال) استفاده میشود. (مانند تفاوت زوم اپتیکال و زوم دیجیتال). همانطور که گفتیم؛ فناوری WDR واقعی، از تکنولوژی Double Scan استفاده میکند. در حالی که فناوری DWDR از ویژگی سیگنالهای دیجیتال بهره میبرد. یعنی نوردهی را بر اساس هر پیکسل تصویر محاسبه میکند. به همین دلیل فناوری DWDR محدودیتهایی دارد. این فناوری نمیتواند پیکسلهای بسیار روشن را کاملا بهینه کند. همچنین، تصویر بهینه شده توسط فناوری DWDR پیکسلدارتر از روشهای دیگر است.
نکته: تصویربرداری مطلوب یک دوربین مداربسته به ترکیب “سنسورهای تصویر” و “پردازشگر سیگنال دیجیتال” دوربین وابسته است. زیرا میزان عملکرد WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته وابسته به سنسور تصویر و پردازشگر تعبیه شده در دوربین هستند. به همین دلیل هنگام خرید دوربین مداربسته، علاوه بر 6 ویژگی پیشرفته دوربین مداربسته که قبلا آنهای را معرفی کردیم، باید به وجود این دو مورد در مشخصات دوربین نیز توجه کنید. در ادامه به معرفی سنسورها و پردازنده دیجیتال در دوربین مداربسته میپردازیم:
حسگرهای تصویر
حسگرها یا سنسورهای تصویر، از اجزای مهم دوربین مدار بسته هستند. سنسورها، نور تابیده شده به لنز دوربین را میگیرند و به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند. به این ترتیب، تصویر به صورت ویدئو ضبط خواهد شد. دو نوع سنسور تصویر داریم:
حسگر تصویر CCD (Charge Coupled Device)
این سنسور در دوربین آنالوگ متداول است؛ و کیفیت بسیار بالایی دارد. سنسور CCD تصویر را چندین بار ضبط و ذخیره میکند. سپس این تصاویر را ترکیب کرده تا کیفیت کلی تصویر بهینه شود. سنسور CCD بالاترین حساسیت به نور را دارد. به همین دلیل CCD های مگاپیکسلی نسبت به سنسور COMS بسیار گران هستند. سنسور CCD محدوده دینامیکی بسیار وسیعتری نسبت به سنسور COMS دارد. این ویژگی باعث بروز عیبهایی مثل نگه نداشتن سیگنالهای بزرگ در هر پیکسل، و نویز خواندن بسیار کم در سنسور CCD میشود. سنسور CCD در شرایطی که نویز تصویر باید کم باشد (مثل محیطهای کم نور) بهتر از سنسور COMS است.
حسگر تصویر COMS
به دلیل گران بودن سنسور CCD، امروزه اکثر دوربینهای IP و HD موجود در بازار، دارای سنسور COMS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) هستند. سرعت تبدیل تصاویر به سیگنالهای دیجیتال در سنسور COMS بسیار بیشتر از سنسور CCD است. همچنین مصرف برق این سنسورها کمتر از سنسورهای CCD است. اما نویز تصویر در دوربینهای دارای سنسور COMS بیشتر از سنسور CCD است. سنسور COMS در کاربردهایی که سرعت مهم است، بهتر از سنسور CCD عمل خواهد کرد.
پردازنده سیگنال دیجیتال DSP
DSP (Digital Signal Processor) یا پردازنده سیگنال دیجیتال، یک تراشه است که تصویر دریافت شده توسط سنسورهای تصویر را پردازش میکند. تراشه DSP اجزا مختلفی شامل حافظه داده، حافظه برنامه، موتور محاسباتی و نرمافزار دارد. DSP یکی از اجزای مهم در دوربین مداربسته است. کیفیت کلی تصویر دوربین و تصویربرداریهای پیشرفته توسط فناوریهای WDR ، BLC و HLC، به کیفیت DSP وابسته هستند.
کدام یک از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته بهتر است؟
پاسخ به این سوال در شرایط نوری و محیطی مختلف متفاوت است. شما ابتدا باید بدانید دوربین مداربسته را برای چه محیطی میخواهید استفاده کنید. برای مثال، در محیط پارکینگ و در قسمت ورودی، نور روز بیش از اندازه خواهد بود. در اینگونه محیطها، دوربین مداربسته با قابلیت WDR بهتر از فناوری BLC عمل خواهد کرد. نکات زیر به شما برای درک کاربرد هر کدام از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، کمک خواهد کرد.
- به طور کلی، فناوری WDR در هر شرایطی باعث کیفیت بسیار بالای تصویر میشود و نور را بهتر متعادلسازی میکنند. به همین خاطر تقریبا همه دوربینهای مداربسته با کیفیت از این فناوری برخوردار هستند. زیرا دوربینهای مداربسته دارای قابلیت WDR واقعی، کنتراست روشنایی بسیار خوبی در اکثر محیطها ایجاد میکنند.
- فناوری BLC در دوربینهای مداربستهای که سنسور تصویر CCD دارند، در محیطهای کم نور مثل کوچه بسیار عملکرد خوبی دارد. زیرا فناوری BLC نوردهی به کل تصویر را افزایش داده؛ و به عبارتی جبران نور پسزمینه را انجام میدهد.
- اما اگر میخواهید تصویر فوقالعاده شفاف و با کیفیتی در محیطهای کم نور داشته باشید، دوربین مداربستهای بخرید که هر دو فناوری Digital WDR و BLC را داشته باشد.
- و اما فناوری HLC در دوربین مداربسته، که برای کاهش نوردهی از یک منبع نور قوی مثل نورافکن استفاده میشود. دوربینهای مداربسته با قابلیت HLC، برای محیطهایی که نور بسیار قوی دارند، بسیار کاربرد دارد. یکی از کاربردهای مهم این فناوری استفاده در دوربینهای نظارتی بزرگراهها و کنترل ترافیک است.
کارابین کوهنوردی چیست و چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
یکی از لوازم تخصصی کوهنوردی «کارابین» است که مورد استفاده کوهنوردان حرفهای برای بالا رفتن از صخرهها و… است.
در ادامه معرفی اجمالی کارابین را میخوانیم.
کارابین حلقهای فلزی است که قسمتی از آن برای قلاب شدن باز میشود.
کارابین در بسیاری از فعالیتها که در آن نیاز به کاربرد طناب هست بکار میرود. در کوهنوردی، سنگنوردی، غارنوردی، قایقرانی و برخی از عملیات نظامی و صنعتی از کارابین استفاده میشود.
بنابر آنچه در اینترنت گفته شده است واژه «کارابین» از واژه آلمانی Karabinerhaken به معنی «قلاب کارابین» گرفته شده است.
کارابینهای ورزشی معمولاً از آلیاژهای سبک آلومینیوم ساخته میشوند و کارابینهای صنعتی بیشتر فولادی است.
کارابین در دو شکل عمومی D و گلابی و به صورتهای ساده و پیچدار ساخته میشود و هر کدام دارای کاربرد خاصی است.
درنتیجه اگر شما هم کوهنوردی، صخرهنورد و غارنورد هستید حتما میبایست تعدادی کارابین خوب و استاندارد برای خود تهیه کنید.
اگر میخواهید بپرسید از کجا باید کارابین تهیه کنیم جواب واضح است. از فروشگاههای لوازم ورزشی و کوهنوردی.
اینکه از کجا خرید کنیم خیلی مهم نیست. اینکه چه کالایی با چه ویژگیهایی و از چه مارک و برندی بخریم است در اهمیت ویژهای قرار دارد.
اما ویژگیهای یک کارابین خوب چیست؟
عمدتاً از فولاد و آلومینیوم ساخته میشوند. آنهایی که در ورزش استفاده میشوند وزن کمتری نسبت به قلابهایی دارند که در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند.
بر روی یکسری از کارابینها عبارت برای صعود مناسب نیست درج شده است که کوهنوردان باید در هنگام خرید به آن توجه کنند.
در حالی که از دیدگاه اتیولوژیکی، هر پیوند اتصال فلزی با یک قلاب از نظر فنی کارابین است ولی استانداردهای بین المللی قلابی را قلاب کارابین مینامند که توانایی تحمل حداقل ۲۰ کیلونیوتن بر متر داشته باشد.
کوهنوردی یکی از محبوبترین ورزشهای این روزها است و افراد زیادی مشتاق هستند در این ورزش فعالیت کنند.
اما تجهیزات این ورزش بسیار گران قیمت است و خرید وسایل استاندارد و برند آن برای هر کسی ممکن نیست. ولی خب چاره چیست؟
اگر فردی قصد فعالیت در این حوزه را دارد باید برای جان خود و هم گروههای خود ارزش قائل شوند و از تجهیزات استاندارد استفاده کنند.
کارابین هم یکی از همان تجهیزات است.
BLOG ALTERNATIVE
سنسور دود و حریق هوشمند
سنسور دود و حریق
سنسور دود هوشمند محصولی پرکاربرد و مهم برای افزایش ضریب ایمنی خانه هوشمند است. این سنسور دود برای تشخیص اولیه و اعلام حریق قبل از گسترش آتش سوزی در محیط داخلی ساختمان میباشد. این دستگاه تشخیص دود هوشمند تویا دارای سنسور فوتوالکتریک حساس به دود با دقت بالا میباشد. عملکرد این دستگاه با استفاده از باطری داخلی و مصرف پایین انرژی میباشد. برای نصب این سنسور نیازی به سیم کشی نبوده و اتصال به اینترنت از طریق شبکه بیسیم وای فای است. این سنسور هوشمند داری آژیر و فلاشر داخلی بوده و در صورت تشخیص دود علاوه بر ارسال هشدار از طریق اینترنت بر روی اپلیکیشن ، هشدار صوتی و نوری در محل نصب نیز صورت میگیرد.
، سنسورها نقش مهمی در بالا بردن ضریب هوشمندی سیستم کلی ایفا میکنند . سنسور دود هوشمند برای هشدار اولیه در صورت بروز دود در ساختمان و همچنین اجرای سناریوهای مختلف مانند قطع برق و گاز بسیار کاربردی میباشد.
برای عملکرد سنسور دود هوشمند ، در نخستین گام میبایست نسبت به متصل کردن دستگاه به اینترنت از طریق اپلیکیشن tuya اقدام نمایید. پس از متصل شدن دستگاه به اینترنت شما میتوانید این سنسور دود هوشمند را از راه دور کنترل کنید و سناریو های مختلف را برای آن تعریف کنید . همچنین پس از اتصال دستگاه به اینترنت میتوانید با دریافت توتیفیکیشن بر روی تلفن همراه از بروز دود قبل از اینکه منجر به خطری جدی شود آگاه شوید.
این سنسور نیازی به سیم کشی ندارد و عملکرد دستگاه با استفاده از باتری ۹ ولت با مصرف انرژی پایین میباشد. عملکرد این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که درصورت کاهش ولتاژ باطری ، با ارسال خودکار اعلان بر روی گوشی ، متوجه این امر خواهید شد ، ضمن اینکه با استفاده از اپلیکیشن تویا همواره امکان کنترل وضعیت باطری از راه دور وجود دارد.
پروتکل کاری این سنسور بصورت بیسیم و با شبکه وای فای است و نیازی به کنترلر مرکزی و یا هاب ندارد . شما میتوانید دستگاه را به مودم منزل ، محل کار و کارگاه صنعتی خود متصل کنید .
علاوه بر ارسال پیام هشدار از طریق اینترنت ، بلندگوی این دستگاه با قدرت صوتی ۸۰ دسیبل وضعیت اضطراری را در محل اعلام منماید.
مشخصات فنی
- پروتکل ارتباطی: وای فای ۲٫۴
- حداکثر فاصله کارکرد: ۱۰۰ متر در فضای باز
- ابعاد: ۶۰*۶۰*۴۹٫۲ میلی متر
- ولتاژ عملکرد: ۹ ولت dc
- قدرت صدای آژیر: ۹۰ db/M3
- دمای کارکرد: از ۱۰- الی ۵۰ درجه سانتی گراد
- رطوبت کارکرد: کمتر از ۹۵%
سنسور وزنی چیست
سنسور وزنی چیست
امروزه اهمیت دزدگیر و چشمی های الکترونیکی مانند اهمیت چشم در بدن انسان می باشد.
چشم های الکترونیکی و دستگاه مرکزی دزدگیر مکمل هم هستند و در کنار هم سیستم حفاظتی بدون نقص را ممکن می سازند. چشمی های دزدگیر اماکن دستگاه هایی با فناوری پیشرفته و گوناگون هستند و به این گونه طراحی شده اند تا ورود غیر مجاز به محیط را تشخیص می دهند.
“سنسور وزنی” یکی از انواع چشمی دزدگیر های اماکن هستند که قابلیت تشخیص بر اساس وزن و حجم اجسام را دارند, این چشمی ها را سنسور وزنی یا pet immune motion sensor می نامند.
عملکرد سنسور وزنی
همانطور که گفته شد سنسور وزنی که بر اساس وزن و حجم اجسام قابلیت تشخیص انسان و حیوانات خانگی را دارد، در منزل و همچنین در فضای باز کاربرد دارد. در صورتی که حرکتی صورت بگیرد، این چشمی قادر به دریافت سیگنال و آنالیز آن می شود. این چشمی شامل دو سنسور حساس مادون قرمز و سنسور حساس به حرکت می باشد. به این صورت که سنسور امواج مادون قرمز را برای اندازه گیری گرما به سمت جاندار ارسال کرده و پس از برخورد به آن به سمت سنسور برمی گردد، حال سنسور دوم حرکت جاندار را بررسی کرده و وزن آن را تشخیص داده و سپس آژیر می کشد.
هدف از استفاده از این چشمی ها جلوگیری از سرقت و خرابکاری می باشد.
چشمی وزنی داخل منزل
این نوع چشمی معمولا برای کسانی که حیوان خانگی دارند استفاده می شوند. افراد زمانی که در منزل نیستند با استفاده از این تکنولوژی می توانند حیوان خانگی خود را آزاد بگذارند و در عین حال امنیت خانه خود را نیز حفظ کنند. این سنسور بهتر است در ارتفاع 1 تا 1/5 متری از زمین نصب شود.
اگر وزن حیوان خانگی شما بیشتر از میزان حساسیت سنسور وزنی می باشد، این چشمی را نصب نکنید.
چشمی وزنی در فضای باز
از سنسور وزنی برای فضای باز نیز استفاده می شود. قطعا چشمی های وزنی منزل و فضای باز با هم تفاوت و عملکرد متفاوت دارند، اگر چشمی وزنی داخل منزل در فضای باز نصب شود، با خطا و آلارم های زیادی مواجه می شود.
نصب این سنسور در مکان ها پر رفت و آمد و شلوغ مناسب نیست.
چشمی وزنی بی سیم:
این نوع چشمی نیاز به سیم کشی ندارد، قابلیت نصب در مکان های مختلف دارد و نصب آن آسان می باشد.
در این نوع چشمی انتقال اطلاعات از طریق امواج رادیویی صورت می گیرد، نیازی به سیم کشی از دستگاه تا سنسور وزنی وجود ندارد. از سیستم PIR می توانیم برای تشخیص حرکت انسان یا حیوان با وزن بالای 25 کیلوگرم کمک بگیریم و با استفاده از آن هر حرکتی مانند حرکت حشرات و حیوانات در چشمی دزدگیر وزنی ثبت نشود. این چشمی دزدگیر وزن بیشتری نسبت به چشمی با سیم دارد.
چشمی وزنی با سیم
این نوع چشمی از سنسور تا دستگاه مرکزی با کابل مشخصی سیم کشی دارد و ضریب حفاظت بالا و هزینه کمتری نسبت به چشمی بی سیم دارد. برای اتصال چشمی با سیم معمولا از کابل دو زوج استفاده می شود، یعنی برای اتصال به پنل نیاز به یک رشته سیم برای تغذیه منفی و تغذیه مثبت دارد. جنس این سیم ها از آلومینیوم یا مس، قطر آن بین 0.5 تا 0.7 و فویل دار یا بدون فویل می باشد.
مزایای استفاده از چشمی با سیم: استفاده از چشمی با سیم مزایایی از جمله استفاده در مکان های پرتردد می باشد که تفاوت آن با دزدگیر بی سیم این است که در مکان های شلوغ امکان نویز بالای محیط و اتمام شارژ وجود دارد که نیاز به تعویض باتری دارد، در صورتی که چشمی با سیم این محدودیت را ندارد. نکته مهم در خرید چشمی دزدگیر با سیم طول عمر مفید و کیفیت آن می باشد که از برند های معتبر تهیه شود تا کیفیت لازم را نیز داشته باشد و آلارم های کاذب نداشته باشد.
معایب چشمی باسیم: از آن جایی که استفاده از چشمی با سیم نیاز به سیم کشی زیاد دارد.
بهترین سنسور وزنی
سنسور وزنی مانند سنسور حرکتی هر جسمی که جلوی میدان دید سنسور باشد، سیگنال رو قطع و آژیر را فعال می کند، با این تفاوت که در سنسور وزنی یک چیپ وجود دارد که بر اساس وزن و حجم تنظیم شده اندازه گیری و عمل می کند.
در توضیح مورد بهترین سنسور وزنی باید گفت که این چشمی به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شود:
سنسور داخلی حجمی وزنی تیتان:
ین نوع چشمی دارای قیمت مناسب، کارایی عالی و عمر چشمی میانگین 10 سال می باشد.
سنسور داخلی حجمی وزنی پارادوکس:
این نوع چشمی دارای کیفیت و کارآیی عالی و قیمت تقریبا بالا دارد، میانگین طول عمر چشمی 10 سال می باشد.
کاربرد چشمی وزنی برای حیوانات خانگی
سنسور وزنی برای حیوانات خانگی نیز کاربرد دارد و زمانی که شما در منزل نیستید، با فعال کردن این سنسور می توانید حیوان خانگی خود را در خانه آزاد بگذارید و احتمال خطر سرقت را به حداقل برسانید. صاحبان خانه معمولا برای اینکه با هر حرکت حیوان خانگی شان دزدگیر به صدا درنیاید از سنسور وزنی استفاده می کنند.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که سنسور وزنی چگونه احتمال خطر را را کاهش می دهد؟ لازم به ذکر است که هنگامی که حیوان در خانه حرکت می کند سنسور حرکتی آلارم های پی در پی می دهد و اعلام خطر می کند، برای جلوگیری از این اشتباه، سنسور وزنی راه حل بسیار خوبی می باشد، به این صورت که با اندازه گیری وزن بیشتر از وزن حیوان اعلام خطر کرده و برای وزن کمتر از آن واکنشی نشان نمی دهد.
این سنسور توانایی آن را دارد که براساس وزن تشخیص دهد که در یک مکان انسان وجود دارد یا یک حیوان کوچک.
چشمی های وزنی می توانند از نوع مایکروویو باشند، قابل به ذکر است که معمولا چشمی این دزدگیر بر روی وزن 15 تا 45 کیلوگرم تنظیم شده است که البته در مدل ها و شرکت های مختلف متفاوت می باشند.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته چیست؟
یکی از نکات مهم هنگام خرید انواع دوربین مداربسته، اطمینان از کیفیت تصویر آن است. اگر دوربین مدار بسته کیفیت تصویر قابل قبولی نداشته باشد، عملا بلااستفاده خواهد بود. زیرا نمیتوان در مواقع ضروری جزئیات تصویر را به خوبی تشخیص داد. مثل زمانی که بخشی از تصویر ضبط شده بسیار تاریک یا بسیار روشن باشد. برای رفع این مشکل، تکنولوژیهایی در دوربینهای مدار بسته IP (دوربین تحت شبکه) تعبیه شده است. از جمله این تکنولوژیها میتوان به فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، اشاره کرد. در این مقاله، به طور گسترده به معرفی این سه فناوری میپردازیم. همچنین، تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته را نیز توضیح خواهیم داد.
اهمیت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
سیستم نظارت تصویری و دوربینهای مداربسته هر کدام دارای ویژگیهای مختلفی هستند. خریداران معمولا با این ویژگیها آشنایی ندارند. و همین امر باعث سوء استفاده برخی فروشندگان و حتی تولیدکنندگان میشود. شما خریداران عزیز با دانستن این ویژگیهای مهم (و همچنین نکات گفته شده در راهنمای خرید دوربین مداربسته)، میتوانید با اطمینان اقدام به خرید دوربین متناسب با نیاز خود کنید. 3 فناوری WDR ، BLC یا HLC در دوربین مداربسته باعث افزایش کیفیت و وضوح تصویر دوربین میشوند. این سه فناوری به نوع حسگر و پردازنده دیجیتال تعبیه شده داخل دوربین مدار بسته، بستگی دارند. پس هنگام خرید دوربین مداربسته با کیفیت، به وجود حسگرها و پردازنده دیجیتالی که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم، دقت کنید.
تفاوت WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته
مسلما تا به حال تصویر دوربین مداربستهای را دیدهاید که در نقاط کم نور بسیار تاریک بوده؛ و یا در نقاط پر نور به صورت یک لکه پرنور سفید ضبط شد است. فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، باعث میشود که تصویر در هر شرایط نوری، شفاف و با کیفیت ضبط و ثبت شوند. اما تفاوت WDR ، BLC و HLC در چیست؟
فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، میزان نوردهی تصویر و وضوح تصویر را تنظیم میکنند. BLC و HLC به وسیله یک سری تنظیمات دیجیتال، نور ناهموار را جبران کرده و تصویر را متعادل میکنند. اما WDR به وسیله سختافزار خود دوربین مداربسته، نور را در کل تصویر متعادل میکند.
در ادامه به توضیح WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته میپردازیم؛ تا متوجه تفاوت عملکرد هر یک بشوید.
HLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری HLC (Highlight compensation) یا جبران هایلایت، برای از بین بردن تأثیر نورهای بیش از حد منابع نوری قوی (مثل چراغها یا نور افکنها) استفاده میشود. نورهای بیش از حد، باعث پرنور شدن قسمتی از تصویر و یا ایجاد لکه سفید پر نوری در تصویر میشوند. فناوری HLC دارای حسگرهایی است که با تشخیص نقاط پرنور در تصویر، نوردهی در این نقاط را کاهش میدهد. برای دوربینهای مداربسته جلوی درب ورودی، دوربینهای ترافیکی و کاربردهایی از این دست، امکان خوانایی پلاک خودروها بسیار مهم است. قابلیت HLC باعث کاهش قابل ملاحظه نور خیرهکننده چراغ جلو وسایل نقلیه شده؛ و مشاهده پلاک و سایر جزئیات خودرو را امکانپذیر خواهد کرد.
BLC در دوربین مداربسته چیست؟
فناوری BLC (Backlight compensation) یا جبران نور پسزمینه، به وسیله پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP)، سطح نوردهی به کل تصویر را افزایش میدهد. به این صورت که کل تصویر را به بخشهای مختلفی تقسیم کرده و بر اساس میزان نور هر بخش، نور آن را تنظیم میکند. سپس بخشهای بسیار پرنور یا کم نور را بهینه میکند، تا سطح نور کل تصویر طبیعی شود.
برای درک کاربرد فناوری BLC، فردی را تصور کنید که در هنگام روز از درب وردی داخل میشود. نور پس زمینه شخص بسیار زیاد است. و دوربین تمام نور طبیعی پشت شخص را دریافت میکند. به این ترتیب، شخص که در پیشزمینه قرار دارد، در تصویر بسیار تیره دیده میشود. در چنین شرایطی، نمیتوان شخص یا جسم را تشخیص داد. برای جلوگیری از این اتفاق، باید از دوربین مداربسته دارای فناوری BLC استفاده کرد. این دوربینها، میزان نوردهی در پیشزمینه و پسزمینه را بهبود میدهند.
در شرایطی که تفاوت نور شدید بین پسزمینه و پیشزمینه وجود دارد، فناوری BLC دچار محدودیت خواهد شد. در این شرایط وجود فناوری WDR بسیار کمک کننده است.
WDR در دوربین مداربسته چیست؟
Wdr چیست؟ قابلیت WDR (Wide Dynamic Range) در دوربینهای مداربسته IP، باعث متعادلسازی تصاویر ضبط شده میشود. فناوری WDR شبیه به فناوری BLC است. اما بسیار پیشرفتهتر از BLC عمل میکند. دوربینهای مداربسته دارای این قابلیت، در محیطهای دارای نور طبیعی گسترده و زیاد مانند فروشگاهها، بسیار کاربرد دارند. درباره معنی تحتالفظی WDR و اینکهWide dynamic range چیست؟ باید بگوییم که WDR به معنی محدوده دینامیکی گسترده است. محدوده دینامیکی گسترده، خود به معنای تفاوت در نسبت مقادیر قابل اندازهگیری است. در دوربین مداربسته، فناوری WDR به معنای تفاوت در نسبت بین تاریکترین و روشنترین نقاط تصویر است. فناوری WDR اندازههای مختلفی دارد. برای اندازهگیری WDR از واحد DB استفاده میشود. هر چه مقدار DB بیشتر باشد، یعنی برد WDR بالاتر بوده و دوربین مداربسته تصاویر بهبود یافتهتر و متعادلتری خواهد داشت. WDRهای بالایی مثل DB120، طیف گستردهتر نور را تولید کرده و باعث متعادلسازی بیشتر نور در نقاط تاریک یا پرنور میشوند؛ حتی در شب.
دوربینهای دارای WDR دارای دو سنسور از نوع CCD هستند. یک سنسور برای گرفتن عکس و فیلم با سرعت بالا و یک سنسور برای سرعت پایین. این دو سنسور همزمان با یکدیگر عمل کرده تا اسکنهای مختلفی از یک صحنه بگیرند و یک تصویر با کیفیت و متعادل تحویل دهند. دو اسکن از هر فریم گرفته میشود. یک اسکن در شرایط نوری معمولی، و دیگری در سرعت بالا که نور قوی باشد. سپس پردازشگر تصویر، دو اسکن را ترکیب کرده تا تصویر کلی با نور و شفافیت داخلی و خارجی مطلوب تحویل دهد.
دو نوع فناوری محدوده دینامیکی گسترده یا WDR در دوربینهای مداربسته IP مورد استفاده قرار میگیرد. WDR دیجیتال و WDR واقعی. در نظر داشته باشید که WDR دیجیتال ارزانتر از WDR واقعی است. با این وجود، WDR دیجیتال نیز باعث افزایش کیفیت قابل قبول تصویر حتی در شب میشود.
True WDR
WDR واقعی، نوع واقعی این فناوری است که دو سنسور CCD و یک پردازنده سیگنال دیجیتال به نام DSP، برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. به طور کلی فناوری True WDR نیاز به سنسورهای تصویر گرانی دارد. به همین دلیل در دوربینهای مداربسته با قیمت مناسبتر از فناوری DWDR استفاده میشود. یکی دیگر از دلایل استفاده از فناوری DWDR، در دسترس نبودن امکان استفاده از True WDR در دوربینهای دارای سنسور CMOS است. از آنجایی که اکثر دوربینهای مداربسته بازار سنسور دارند، مجبور هستند از فناوریهای جایزگزین مثل DWDR برای بهبود کیفیت تصویر استفاده کنند.
Digital WDR
این نوع WDR از الگوریتمهای نرمافزاری برای متعادلسازی نور در نقاط تاریک یا پرنور استفاده میکند. برای داشتن ویژگیهای قابلیت WDR به طور ارزان، تکنولوژی dwdrارائه شد. DWDR (Digital WDR) مشابه WDR (True WDR) است. با این تفاوت که در DWDR به جای حسگر تصویر، از تراشه DSP (پردازنده سیگنال دیجیتال) استفاده میشود. (مانند تفاوت زوم اپتیکال و زوم دیجیتال). همانطور که گفتیم؛ فناوری WDR واقعی، از تکنولوژی Double Scan استفاده میکند. در حالی که فناوری DWDR از ویژگی سیگنالهای دیجیتال بهره میبرد. یعنی نوردهی را بر اساس هر پیکسل تصویر محاسبه میکند. به همین دلیل فناوری DWDR محدودیتهایی دارد. این فناوری نمیتواند پیکسلهای بسیار روشن را کاملا بهینه کند. همچنین، تصویر بهینه شده توسط فناوری DWDR پیکسلدارتر از روشهای دیگر است.
نکته: تصویربرداری مطلوب یک دوربین مداربسته به ترکیب “سنسورهای تصویر” و “پردازشگر سیگنال دیجیتال” دوربین وابسته است. زیرا میزان عملکرد WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته وابسته به سنسور تصویر و پردازشگر تعبیه شده در دوربین هستند. به همین دلیل هنگام خرید دوربین مداربسته، علاوه بر 6 ویژگی پیشرفته دوربین مداربسته که قبلا آنهای را معرفی کردیم، باید به وجود این دو مورد در مشخصات دوربین نیز توجه کنید. در ادامه به معرفی سنسورها و پردازنده دیجیتال در دوربین مداربسته میپردازیم:
حسگرهای تصویر
حسگرها یا سنسورهای تصویر، از اجزای مهم دوربین مدار بسته هستند. سنسورها، نور تابیده شده به لنز دوربین را میگیرند و به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکنند. به این ترتیب، تصویر به صورت ویدئو ضبط خواهد شد. دو نوع سنسور تصویر داریم:
حسگر تصویر CCD (Charge Coupled Device)
این سنسور در دوربین آنالوگ متداول است؛ و کیفیت بسیار بالایی دارد. سنسور CCD تصویر را چندین بار ضبط و ذخیره میکند. سپس این تصاویر را ترکیب کرده تا کیفیت کلی تصویر بهینه شود. سنسور CCD بالاترین حساسیت به نور را دارد. به همین دلیل CCD های مگاپیکسلی نسبت به سنسور COMS بسیار گران هستند. سنسور CCD محدوده دینامیکی بسیار وسیعتری نسبت به سنسور COMS دارد. این ویژگی باعث بروز عیبهایی مثل نگه نداشتن سیگنالهای بزرگ در هر پیکسل، و نویز خواندن بسیار کم در سنسور CCD میشود. سنسور CCD در شرایطی که نویز تصویر باید کم باشد (مثل محیطهای کم نور) بهتر از سنسور COMS است.
حسگر تصویر COMS
به دلیل گران بودن سنسور CCD، امروزه اکثر دوربینهای IP و HD موجود در بازار، دارای سنسور COMS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) هستند. سرعت تبدیل تصاویر به سیگنالهای دیجیتال در سنسور COMS بسیار بیشتر از سنسور CCD است. همچنین مصرف برق این سنسورها کمتر از سنسورهای CCD است. اما نویز تصویر در دوربینهای دارای سنسور COMS بیشتر از سنسور CCD است. سنسور COMS در کاربردهایی که سرعت مهم است، بهتر از سنسور CCD عمل خواهد کرد.
پردازنده سیگنال دیجیتال DSP
DSP (Digital Signal Processor) یا پردازنده سیگنال دیجیتال، یک تراشه است که تصویر دریافت شده توسط سنسورهای تصویر را پردازش میکند. تراشه DSP اجزا مختلفی شامل حافظه داده، حافظه برنامه، موتور محاسباتی و نرمافزار دارد. DSP یکی از اجزای مهم در دوربین مداربسته است. کیفیت کلی تصویر دوربین و تصویربرداریهای پیشرفته توسط فناوریهای WDR ، BLC و HLC، به کیفیت DSP وابسته هستند.
کدام یک از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته بهتر است؟
پاسخ به این سوال در شرایط نوری و محیطی مختلف متفاوت است. شما ابتدا باید بدانید دوربین مداربسته را برای چه محیطی میخواهید استفاده کنید. برای مثال، در محیط پارکینگ و در قسمت ورودی، نور روز بیش از اندازه خواهد بود. در اینگونه محیطها، دوربین مداربسته با قابلیت WDR بهتر از فناوری BLC عمل خواهد کرد. نکات زیر به شما برای درک کاربرد هر کدام از فناوریهای WDR ، BLC و HLC در دوربین مداربسته، کمک خواهد کرد.
- به طور کلی، فناوری WDR در هر شرایطی باعث کیفیت بسیار بالای تصویر میشود و نور را بهتر متعادلسازی میکنند. به همین خاطر تقریبا همه دوربینهای مداربسته با کیفیت از این فناوری برخوردار هستند. زیرا دوربینهای مداربسته دارای قابلیت WDR واقعی، کنتراست روشنایی بسیار خوبی در اکثر محیطها ایجاد میکنند.
- فناوری BLC در دوربینهای مداربستهای که سنسور تصویر CCD دارند، در محیطهای کم نور مثل کوچه بسیار عملکرد خوبی دارد. زیرا فناوری BLC نوردهی به کل تصویر را افزایش داده؛ و به عبارتی جبران نور پسزمینه را انجام میدهد.
- اما اگر میخواهید تصویر فوقالعاده شفاف و با کیفیتی در محیطهای کم نور داشته باشید، دوربین مداربستهای بخرید که هر دو فناوری Digital WDR و BLC را داشته باشد.
- و اما فناوری HLC در دوربین مداربسته، که برای کاهش نوردهی از یک منبع نور قوی مثل نورافکن استفاده میشود. دوربینهای مداربسته با قابلیت HLC، برای محیطهایی که نور بسیار قوی دارند، بسیار کاربرد دارد. یکی از کاربردهای مهم این فناوری استفاده در دوربینهای نظارتی بزرگراهها و کنترل ترافیک است.